UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1580. Gatusoparens nya verktyg?? –på skrovlig yta??

Det är svårt att hålla vår vackra stad ren?? –i tider då nedskräpning är legio?? Få bryr sig?? –men kring tågstationen jobbas det hårt för att hålla rent?? –med maskiner??

Men hur bär man sig åt med en sådan här maskin?? –på så här skrovliga ytor?? Ja, man undrar så har i en alldaglig fundering?? I bild??

Lund anno 2015-08-19

Postat 2015-08-26 07:41 | Läst 2448 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#1579. Gissa om de har ett rum över?? –med fritt vivre??

Det är ont om bostäder i universitetsstäderna?? –förtvivlade försök göres att vaska fram fler?? En soffa mitt på torget är ju inget bra alternativ?? –å ingen villa ha den med fritt vivre??

Det här är inget att skämta om?? –men det kan man väl göra ändå?? Studentorganisationen i den akademiska bondbyn har satt ut en soffa som symbol för sista lösnigen??

Kan det vara så att polisen erbjuder sina enrummare?? –de är ju bra?? --då de har ”all inclusive”??

Lund anno 2015-08-19

Postat 2015-08-25 07:42 | Läst 2631 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

#1578. Skyltdocka?? –hur perfekt kan den bli??

Kan det ha varit en varm dag i södern?? –ingen kunde vara inne i butiken?? Var och en måste gå ut på gatan?? –värmen blev för tuff även för skyltdockan??

Det måste ha varit så?? –jag såg den här bilden?? Jag stannade inte upp?? –jag kände blicken från dockan?? Kanske skulle den bli gramse på mig om jag tog en bild??

Vilka armmuskler?? –konstnären hade skulpterat fram?? –det hade krävts många timmar med hantlarna?? --om man skulle efterlikna dem??

Lund anno 2015-08-19

Postat 2015-08-24 07:43 | Läst 2585 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#1577. Är Landskrona foto festival?? –för den fotointresserade??

Jomenvisst, om du har ett brett intresse för fotografi?? –och speciellt då fotografi som konst?? –troligen helst provocerande foto?? –som kräver nytänkande??

Rakt upp bilder?? --som direkt kan accepteras som vackra?? --eller enkelt dokumenterande av vardagslivet?? Glöm dessa de finns inte här?? –lika lite som gatufotografi.

Seniorplåtis och Ninni hänge på låset på fredagen för att se festivalen?? –det skulle vi inte gjort. En fotograf, Christian Vium, hade inte kommit till sin utställning ens kl 11?? Men en fluga hade dock lyckats ta sig in till lokalen!!

Tyvärr öppnades Lars Tunbjörks utställning Vinter först på lördagen?? –hepp en av höjdpunkterna var inte med från början??

I konsthallen hade man samlat guldkornen?? –mästaren Duane Michals?? –var superbt utställd. Hans bildserier är klassiker och några såg jag redan på 60-talet. Så tänkvärda!!

De två andra fotograferna, Maja Forsslund och Boris Mikhailov, är inte lika tilltalande för seniorplåtis?? Boris bilder väcker bara obehag?? –och det är nog meningen??

På Landskrona museum finns en underbar utställning av tjeckiska fotografer?? Se den?? –den är värd hela dag-avgiften (100 spänn). Om du tycker om klassisk dokumentär fotografi?? –då är du fast här. De flesta fotograferna är redan döda?? –som t ex mästaren Josef Sudek. Kolla hans ädelförfarande, karbon print, å då inser du att du kan glömma mörkrummet?? –som arbetsplats??

Skall vi tala om levande tjeckisk fotografer så kan du få se bilder av Jindřich Štreit och Viktor Kolář. Den senare var ny för mig?? –och han hade fin humor i sina bilder. Tyvärr är hans bok om Ostrava dyr antikvariskt!

En utställning visar bilder som samlats in från Google Street View?? –och kopierats upp till stora, suddiga, bilder som en bild av A New American Picture?? Jag är mycket tveksam till en utställning av denna typ av bilder?? –utan identifikation av fotograf?? Det ligger kanske dock i tiden?? –med nätets anonymitet?? Konstigt nog kan jag gilla enstaka bilder i denna utställning?? Ninni gick bara förbi.

En del är spektakulärt utställda??

Seniorplåtis tog en del bilder?? –här är en som kanske passar in??

Observera att Landskrona foto festival håller på med utställningar hela nästa vecka!!

Postat 2015-08-23 07:51 | Läst 3122 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

#1576. Häpnadsväckande vetenskapliga resultat?? –så snabba är de??

Det är svårt att förstå?? –att någonting kan vara så snabbt?? Speciellt som den är totalt berusad?? –i en intensiv kärleksdans?? –för att få en partner?? –för fortplantning??

Du har säkert sett dem?? –på sommaren?? --i den nedgående solen?? De millimeter små insekterna?? --som svärmar i ett moln?? Några säger att de är fjädermygg?? –jag är inte helt säker på det?? Vet kanske Du?? –vilka de är??

Seniorplåtis tänkte att det skulle va kul att se vilka mönster de skrev?? Långa exponeringstider borde visa det?? Så flera exponeringar på 1/6 sekund gav de mest underliga mönster?? Inte visste jag att de kunde skriva ekvationer:

τ x λ

Tau gånger Lambda skulle kunna vara vridmoment x våglängd?? –är det någon som vet?? Uppenbarligen vet denna insekt detta??

Kanske är det vingarnas moment gånger frekvensen??

Inte nog med det?? –ty om man satte ned exponeringstiden till 1/20 sekund så kunde man se hur många vingslag denna insekt gjorde på denna tid??

Tre av insekterna på bilden visar spår av vingslagen?? –de ger värdena för antalet vingslag per sekund till:

810, 748 och 847.

Variationen i värdena kan tyda på mätfel?? --när seniorplåtis har räknat vingslagen?? Det kan ju också tyda på att de är olika exalterade?? Den ena insekten har ett enstaka vingslag?? --som ser ut att va oregelbundet?? Men det kan ju vara hans mobiltelefon som ringde??

I vilket fall som helst så är 800 vingslag/sekund imponerande även om man är upphetsad??

Postat 2015-08-22 07:46 | Läst 3336 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa