UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1865. Pang och bom som salut?? –kan ge yrkesskada??

Hörselskador är vanliga som yrkesskador?? --i vår bullriga miljö?? Något som kronprinsessan Victoria har klart för sig?? –ty hon höll för öronen på prins Oscar vid kanonsalut??

Tryckt i Victorias famn?? –med ena örat mot barmen?? –och det andra örat i hennes hand?? Vem skulle blir rädd då??

Prins Oscar har bullerskydd vid dopet anno 2016-05-27

Seniorplåtis missade fånga denna fina omtanke på bild?? –men vår dotter Maria hade den på video. Bilden ovan är ett utklipp från videon.

Postat 2016-06-05 07:39 | Läst 1902 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

#1864. Video från prinsdopet?? --assistent Ninni intervjuad på SVT Rapport!!

Framtiden är den rörliga bilden?? –om man skall leva på bilder?? Många fotografer förkovrar sig i denna medieform?? –för både TV och nätet?? Här lär vi oss?? –med en video av prinsdopet i helgen.

Seniorplåtis lät sin dotter Mia sköta videoinspelningen?? –med en enkel Panasonic DMC-G3 + kit glugg Lumix vario PZ 14-42/F 3.5-5.6. Inga proffsgrejer precis.

Medan vi stod där i regnet vid slottet så blev assistent Ninni intervjuade av riktig proffs från SVT Rapport?? –reporter Sanna Lüning och fotograf Pelle Wickman.

Assistent Ninni intervjuas i SVT Rapport

För att öva oss i videoproduktion så har vi klippt ihop vår dotters video med delar av nyhetssändningen i SVT. Seniorplåtis använde det enklaste tänkbara programmet Windows Live Movie Maker?? –och resultat kan du se på YouTube: https://youtu.be/oFUknY5TeBs

Men du kan också spela den direkt här i bloggen:

Postat 2016-06-04 07:46 | Läst 2746 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#1863. Pressfotograf på lossas?? –vid prins Oscars dop??

Nyhetsfotografen?? –ett ”utdöende” släkte?? Det har inget roligt jobb?? –om de skall stå i regnet och plåta ”pseudohändelser”?? –som kungliga dop och dylikt?? Hugaligen

När seniorplåtis ändå var i den Gamla staden?? –tyckte han att det kunde va intressant att försöka plåta något från Prins Oscars dop?? (Inom parentes sagt: assistent Ninni gav order om plåtning).

Till att börja med så regnade det flödigt?? Proffsfotograferna hade regnskydd på de stor vita och svarta gluggarna. En fotograf hade Olympus E-M5 II med nya 300 mm gluggen?? –kors i taket. Seniorplåtis hade bara sin lilla GM-5 med lilla kit-zoomen på max 32 mm??

Där stod man så dyngblöt och väntade på att kungligheterna skulle komma ut och vinka åt undersåtarna?? Alla proffs fokuserade på Estelle och så gjorde seniorplåtis?? Något kul skulle hon väl visa upp?? –och ge mynt till lite brödföda eller en stor stark?? Men det var inte mycket som bjöds??

Gäspande Estelle vid prins Oscars dop anno 2016-05-27

Postat 2016-06-03 07:11 | Läst 1572 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#1862. Djurbilder?? –i rena eländet?? –eller visa skiten??

Fotografiska visar just nu djur i storformat?? –i eländiga miljöer i storformat?? Plåtat av Nick Brandt i Afrika. Alltså djurporträtt i eländiga stilleben av miljöförstöring.

Många är förtjusta i Nick Brandts jättestora monokroma fotografier av vilda djur i Afrika även till en internationell publik?? Så det kan ju förklara varför Fotografiska visar Nicks bilder för tredje gången?? –mer publik ger mer klirr i kassan?? Nu är det inget fel att en stor publik gillar djurporträtten?? –nej, Nick är en skicklig fotograf.

Den här tredje utställningen skall vara ett ”väckning”?? --av de som inte fattat att kommersialismen?? –vår dyrkan av myntet?? -- håller på att skita ned det här jordklotet i stor skala. En mulen dag kommer vi inte att ha rent vatten längre!! –än mindre ren luft.

Fungerar den här utställningen som en spark där bak?? –ja, seniorplåtis tycker det. Den som kan tänka sig leva i de miljöer som visas i bilderna?? –ja, för den finns det inget hopp??

Fotografer som vill jobba med att visa resten av den sovande människorasen att vi redan delvis lever på sophögen?? –tycker jag gör en hedvärd insats i att rädda klotet. Seniorplåtis tror inte att det räcker att bara visa det vackra?? –som fortfarande finns kvar här och där?? Det gäller att visa skiten och eländet också??

Så var är ni som kallar er naturfotografer?? –få av er är i de nedbrända urskogarna??

Mer till sophögen Arktis

Då invänder ju genast naturfotografen?? –men det kan man ju inte leva på?? Jasså!! –men då är du ingen naturfotograf??

Postat 2016-06-02 07:04 | Läst 3068 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

#1861. Plym och paraplyer?? –kungligt planerad??

Det är alltid tjejer som är välplanerade?? –händer det något?? –så är det alltid de som har lösningen?? Som här, ett helt batteri med regnskydd, redo vid ett kungligt dop??

Inte var det den maxade lakejen med plymen som hade lösningen?? Å andra sidan hade han ju inbyggt regnskydd i mössan??

Regnskydd till gästerna vid regnigt prinsdop anno 2016-05-27

Postat 2016-06-01 07:29 | Läst 2538 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6