UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3306. Hägern är tillbaka?? –och spanar efter sin fisk??

Kan hägerfåglar ”tala” med varandra och berätta om var det finns fisk?? –det undrar man ju när man ser en häger så på en sten i stadsparkens damm??  --och spana efter fisk??

Den lilla akademiska bondbyn i syd lät nyligen att rensa och bygga om dammen i stadsparken?? I detta samband tog man bort alla karpar i dammen?? –det sades att de skitade ner?? Detta kan man ju ifrågasätta?? –men det betydde att åtminstone fyra hägrar blev av med ”brödfödan”??

Häger på span efter fisk i Stadsparken i Lund anno 2020-07-17

Så man undrar ju nu om ryktet går bland hägerpopulationen?? --att nu finns det fisk igen?? Inte bara i Botaniska trädgården??

Kanske har några ”illvilliga” kommuninvånare inplanterat en ny population av karpar åt hägrarna??

Postat 2020-07-26 08:04 | Läst 2202 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#3305. Så där 7975 stycken Canon L1 gjordes på 10 månader år 1956??

Det kanske borde vara ett bra samlarobjekt?? Det är ganska ovanligt att man ser något exemplar på nätet?? Det var den första Canon modellen som hade svarta exemplar?? –hur många vet ingen??

Seniorplåtis fick en på köpet vid inropandet av ett svart Canon objektiv 50/1.8 på senaste LP auktionen?? Det visade sig att de långa slutartiderna funkade inte?? –och slutar ridån i tyg är gles och släpper in ljus?? Det var bara i början som det var tyg ridå och sedan kom metallridån av stål i stället?? De blir sällan dåliga, bara lite buckliga??

Det visade sig att vara ”risky business” att köpa den här kameran??

Canon L1 med svart objektiv 50 mm f=1.8

Vi få se vad som kommer ut av detta framöver?? –kanske det kan bli ett positivt köp i alla fall??

 

Postat 2020-07-25 07:38 | Läst 1968 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

#3304. Vi lever i en osäker tid??

Man har inte det riktigt klart för sig?? –när man strosar omkring i den lilla akademiska bondbyn i syd?? Allt skulle ju va som när man var liten?? –och sprang omkring i kanonstaden??

Seniorplåtis växte upp i folkhemmet?? –där allt pekade mot att det skulle bara bli bättre tider?? Bara atombomben hängde över huvudet?? –men det förstod ju inte en liten knatte när han kickade boll med kompisarna?? Inga katastrofer fanns?? –mer än skubbade knän?? –om man stod målvakt??

Farsan märkte inte att tioåringen tjyvåkte mopeden med påhängsmotor?? –eller kastade påsksmällar i brevlådorna??

Nä det var först igår han vaknade i verkligheten?? –när han såg den här lappen på luckan till bensinmacken:

Ta av hjälmen i Lund anno 2020-07-21

Först då förstod han att det kanske var dags att ställa fram baseboll slagträt vid dörren??

Postat 2020-07-24 07:34 | Läst 1643 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#3303. Sommar i trädgården?? –på med den vita hatten

Det finns många symboler för sommaren?? –och många är djupt rotade i ens egen sinne från upplevelser i barndomen?? En sommardag rensade farmor bland jordgubbarna iförd en vit bredbrättad hatt??

En sådan hatt symboliserar idag sommaren för en gammal gubbe?? –som försöker att vara en gatufotograf??

Den vita hatten och sommaren i Lund anno 2020-07-17

Postat 2020-07-23 07:21 | Läst 1547 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#3302. Svart Canon 50mm f1.8?? –på en svart Canon P

Det här är ingenting annat än ren ”Canon exhibitionism”?? –på nätet kallad ”Canonporn eller Leicaporn”?? –eller oförblommade skrytbilder om hur unika kameror inköpts??

Helst till en dyr eller billig penning?? Det skall helst vara en Leica kamera?? –så blank och fin som möjligt?? –eller så totalt nedsliten som möjligt?? Den skall ha liten upplaga?? –och helst varit i bruk hos en känd fotograf?? Den skall helst vara i brukbart skick?? –trots att många av dem hamnar i bankfack eller vitrinskåp?? Här kan man se prislappar med både 6 och 7 siffror. Ja, till och med 8.

Om det rör sig om andra kameror än Leica så är det ovanligt med så långa prislappar?? Även om det finns ovanliga varianter och vackra kameror av andra tillverkare??

Här kommer ett exempel på detta?? Under femtiotalet stod kampen mellan Leica, Nikon och Canon när det gällde att förse fotograferna i fält med kameror för reportage?? Leica var nog nummer ett, och Nikon en riktig uppstickare mot Canon. En kamera som sålde bra för Canon var deras modell P?? –som tillverkades i några hundra ex i svart för yrkesfotograferna?? Mycket färre än Leicas svarta M3 och M2. Idag finns det 51 identifierade exemplar kvar?? –en är här:

Svart Canon P med ett samtida svart 50mm 1:1.8

Trots ovanligheten på de internationella auktionerna har inte den här kameran nått de höga priserna?? En samlare av Canon kameror kan nog finna ett attraktivt exemplar för under 30 laxar??

Det var bara tre objektiv som kunde beställas i svart vid den här tiden?? –det på bilden och Canon 35mm 1:1.8 och Canon 50mm 1:1.2?? Det senare var det ljusstarkaste objektivet, till bra pris, just vid denna här tiden?? Hur många exemplar som tillverkades i svart är idag okänt.

Canon P med 50mm 1:1.8

Det här svarta 50mm objektivet är inte så vanligt, men den vanliga kromade varianten är mycket vanlig och kan köpas för 1500 spänn på eBay?? Men det är tyvärr vanligt med ”dimma” på ett linselement?? Ofta så alvarligt att det inte går att rengöra. Kanto Camera i Tokyo erbjuder sig att byta ut elementet mot ett nytillverkat för sisådär 25000 Yen. I den här frågan återkommer vi.

Postat 2020-07-22 07:36 | Läst 1727 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa