UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3889. Gamla bilder berättar mer än man tror??

De kan vara en tidskapsel?? Som berättar om dagens situation?? Tidig prägling?? Bildande av traditionella roller i yrkesvalen?? Märkligt att det hänger kvar så starkt i dagens samhälle??

Hur många tjejer går de praktiska ämnena i gymnasiet?? Hur många tjejer bryter ny mark och tar över de traditionella grabbjobben??

Den här bilden visar varför kvinnor fortfarande har dominans i barn och omvårdnadsyrkena?? Bilden är tagen i slutet av 40-talet??

Rollerna är redan präglade i Örebro 1949

Behöver jag berätta att flickan till höger blev översköterska för ögonoperation i Lund 1968. Vad grabbarna i bakgrunden blev kan man bara gissa?? Tågreparatörer på CV i Örebro?? --är kanske en god gissning.

Nu bör man ju påpeka att allt har rört sig i rätt riktning?? --med mera rimliga inbrytningar av tjejer i traditionella mansyrken?? Mer än 20% av professorerna vid Lunds universitet är kvinnor. Fler och fler lokförare är kvinnor. Vi har valt vår första kvinnliga stadsminister!! Det finns fler och fler kvinnliga höga officerare. Det finns fler och fler högt utbildade tekniker och byggare och brandingenjörer?? osv

Men det kan bli bättre?? –helst då med lika lön infört!!

 

Postat 2022-03-01 07:58 | Läst 1029 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7