SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#738. Kring backsippan?? –en naturupplevelse!!

Naturen bjuder på prakt och dramatik?? –men lugnet man känner när man sitter och dricker kaffe med bulle!! --bland blå backsippor är bland det skönaste man kan uppleva. En varm vind smeker fram våren här på Billebjer.

Här på bergsknallen, kallad Billebjer, har man en fin sikt ut mot sydslätten av Skåne. Här växer en och snår av björnbär. Träden har knappt någon grönska ännu i den sena våren. Men den underbara backsippan tittar fram med sin luddiga stam och vackert blå blomma.

I motljus så spelar solen fram den fina lilla ludden!! --som klär denna blomman, så tacksamt för fotoeffekt. Trivialt kan tyckas men så vackert om man gillar motljus effekter i bilder. Bilderna här är tagna med Lumix 100-300 mm gluggen på någon meters avstånd.

Landskapet på Billebjer är typiskt skånskt?? –men när jag kom hit på sextiotalet trodde jag att jag var mer norr ut i Sverige. Här möter äng det råa berget! Skåne har faktiskt nästan alla landskapstyper!!

Vitsipporna har äntligen kommit igång med blomningen här i södern. De underbart skira vita kronbladen sträcker sig mot solen och insekterna frossar.

De humlor som inte engelsmännen fångat in för emigration till England har nu kommit igång med att samla nektar!!

När assistent Ninni och jag fikade omgavs vi med ett kvittrande från alla håll. Sångarna har verkligen kommit igång och ännu kan man se dem för löven skyddar dem inte?? Gulsparven samlade ivrigt insekter i gräset.

Fotografiskt trivialt, ja så kan man kanske tycka, men varför måste vi alltid vara seriösa?? –det vackra kan väl också få en plats?? En av naturfotografens uppgifter?? –att visa vilken underbar natur vi skall va rädda om.

Inlagt 2013-05-06 07:11 | Läst 4712 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Mycket vackert Bob! Motljus är fint om det blir rätt// Danne
Svar från Bob Bovin 2013-05-06 07:49
Tack Dan,
Det var en härlig dag.
Ha en fin dag
Bob
Härliga bilder!
Birgitta
Svar från Bob Bovin 2013-05-06 08:03
Tack Birgitta,
Blommor är tacksamma att plåta. I solen är präktiga.
Ha det bra
Bob
Du visar en vacker vår. Är det mera trivialt än gatufoto? All fotografi har sin plats, tycker jag.
Svar från Bob Bovin 2013-05-06 08:39
Hej Wolfgang,
Du har helt rätt all fotografi har sin plats på fotosidan. Ibland får jag en känsla av att naturfoto ses lite över axeln av de seriösa fotograferna. Det är naturligtvis helt fel. Vad kan vara mer viktigt än att visa hur vacker naturen är och att vi skall vara rädda om den. I vårt land har vi många seriösa naturfotografer och det gläder mig att några blir uppmärksammade. Mattias Klum får ju ett hedersdoktorat vid Stockholms universitet i höst. Detta är glädjande.
Ha det bra
Bob
De är fina de där sipporna, ser fram emot när backsippan slår ut även i min trädgård. Då ska jag hoppa ut och åtminstone titta på den. Fina vårliga motiv i dina bilder.
Svar från Bob Bovin 2013-05-06 16:30
Tack Margareta,
Backsippan är fin i trädgårdarna också.
Ha det bra
Bob
Vackra bilder med mycket vår - gillas! Mvh,LO
Svar från Bob Bovin 2013-05-06 16:32
Tack,
Fint om man kan förmedla lite vår i år.
Ha det bra
Bob
Så härliga vårbilder!
Ha det fortsatt fint i vårsolen!
ewa
Svar från Bob Bovin 2013-05-06 16:38
Tack Ewa,
Vi njuter av solen nu.
Ha det bra
Bob
Mäktiga färger och fina detaljer, verkligen vackra bilder som gör mig på bra humör.
Svar från Bob Bovin 2013-05-06 19:37
Tack Stefan,
Det var positivt att få göra dig på gott humör
Ha en fin kväll
Bob