** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1162. After a business lunch?? –lite eftersnack??

Det vet man ju?? –man måste summera?? –efter ett viktigt möte?? –på lunchen. Innan man tar på sig utrustningen?? –och äntrar de svåra besluten och greppen??

Jag blir mer och mer pessimistisk?? –hur skall kvinnorna kunna ta plats i det här gubbväldet?? Det är nog inget annat än att de måste skapa sig en egen maktsfär!!

Stockholm anno 2014-07-01

Inlagt 2014-07-04 07:21 | Läst 2532 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Kvinnorna har det mycket svårt att skapa sig plats i gubbväldet. Det börjar ju redan i lekis/småskolan där killarna tar för sig på ett helt annat sätt, och sedan fortsätter det bara upp i åldrarna. Sitter det i generna eller är det bara en kulturell betingad 'åkomma'? Helt ok att lämna plats för fler kvinnor, bara inte alla blir som Margaret Thatcher:)
Svar från Bob Bovin 2014-07-04 09:17
Hej,
Traditionen och de gubbiga nätverken är svår att bryta. Jag har ingen lösning.
Ha en skön dag
Bob
Går väl an när det är två män men när man ser tio män och en kvinna då vill jag spy.
Det var för en gångs skull säkert något viktigt de hade att diskutera ....
Härlig bild faktiskt är det så...
Sola på bli bruna fina båda
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2014-07-04 09:21
Hej,
Jag håller med dig, ett möte med några få kvinnor blir aldrig bra.
Nu blir det sola efter kaffet
Ha en fin dag med Jonen
Bob och Ninni
Hmmmm, ja, kanske diskuterade de business, eller putsens betydelse för ytskiktet... :) Personligen, så ser jag hellre män på byggställningarna. Och en mix av män och kvinnor i yrkeslivet är bra! Så att skaffa en egen maktsfär för enbart kvinnor eller män, vore hemskt. Att det tar tid, är en Generationsfråga, när gubbarna är borta, så kommer förändring att ske. Jag ser nog mer positivt på framtiden än du... :)
Ha en Pussitiv dag med Ninni!! ;) //Peter
Svar från Bob Bovin 2014-07-04 10:56
Hej Peter,
Jag är,ju en novis i detta område och du som proffs förstår ju detta. Men när det är få kvinnor med så har jag fått intrycket att mötet inte blir så allsidigt.
Här skiner solen för fullt. Ha redan solat en stund. Ninni kokar lingonsylt.
Ha en fin sommardag
Bob och Ninni
Peter-L 2014-07-04 11:00
Nja, proffs vet jag inte... men mina erfarenheter är goda.. Så helt klart är jag för mixen. Fördelningen, får styras av kompetens, inte kön... //P
Ja, det går inte fort. Höll nyss en team-kickoff för ett nytt projekt och när vi skulle gå och äta tittade servitrisen så konstigt på oss. Det var inte förrän efter en stund som jag insåg att vi satt där fem män och en kvinna och det var jag som skulle betala notan. När man är ensam ser man ju inte att församlingen har slagsida. Jag ser ju bara en homogen grupp...
Nu är vi i alla fall 4 kvinnor av totalt 20 medarbetare. För drygt 25 år sen när jag var nyutexaminerad var min kompis och jag de två första kvinnliga ingenjörerna på en mycket större avdelning. De anställde då två tjejer för att vi skulle stötta varann.
Nu jobbar jag på ett statligt bolag och där är det 50/50 i bolagsstyrelsen i alla fall, och samtliga ledamöter är välrenommerade personer. Det visar ju att det finns kompetens att hitta om man bara vill.
Svar från Bob Bovin 2014-07-08 12:14
Hej Ylva,
Det var uppmuntrande att läsa. Hoppas att ni blir fler kvinnor.
Ha det bra och lycka till
Bob