SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1069. Kan A6000 va ett billigt substitut för Leica M?? –Summicron 35 testad med den??

Undrar om Sony valde A6000?? –som namn, utgående från priset?? För det är en ganska billig kamera?? --med tanke på vad den kan prestera?? Snabbt  fokus, liten och mycke PIX.

Den har alltså lika många PIX som Leica M?? –men till det så är den mindre, lättare, tystare, och har autofokus. Det senare är baserad på både kontrastinformation, som fas känsliga PIX. Å den är blixtsnabb. Om man vill fokusera med manuell inställning?? –å det får man ju göra med Leica-gluggar?? –så finns de konturfärgning, som hjälpmedel. Det funkar perfekt om du är gammal Leica M plåtare??

Om man sätter fast en Summicron 35/2 med adapter på A6000 så ser det ut så här??

Den går ned i rockfickan?? –och bildkvaliteten är mycket bra?? Klicka på högerbilden som ger ett 100% utsnitt.

Gör man ett 100 % utsnitt och konverterar till monokromt, så blir det så här utan skärpning!! Vi har avancerade fönstertittare i Lund??

Kameran startar upp snabbt?? –och man kan stänga av bakre skärmen och bara ha sökaren redo. Det här är en mycket prisvärd kamera!! –om man inte vill ha fullformataren Sony A7??

Inlagt 2014-04-02 07:20 | Läst 4327 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bob .Jag tycker nog att mittskärpan är bra på första bilden ,men utåt sidorna är väl det ändå lite tveksamt. Tänker på muren, bakom framhjulet, på röda cykeln, och pelaren till vänster om dörren? Tydligt syns skillnaden på de små röda skyltarna på var sida om dörren. Så hade det nog inte sett ut med M Leican.
/ Bengt
Svar från Bob Bovin 2014-04-02 10:19
Hej,
Du har säkert rätt, den lever inte upp till M. Men jag tror man får ta många fler bilder för att uttala sig säkert om skillnaden. Jag är ganska säker på att A6000 är ett bra alternativ för gatufoto. Priset är ju ganska bra och med en pannkaka till lins så skulle den fungera utmärkt.
Ha en bra fotodag
Bob
bassa 2014-04-02 15:46
Håller fullständigt med dig Liten smidig, och dessutom bra, och gediget byggd. Tänkte mest på jämförelsen med M Leica. Ha det bra Bengt
Intressant!
Jag är på jakt efter en ny liten kamera istället för den som jag nu har som extrakamera men har så svårt att bestämma mig eftersom urvalt nu är så stort. Finns ju hur många som helst då man ska jämföra så jag läser och lägger in i minnet för fortsatt jämförande.
Svar från Bob Bovin 2014-04-02 10:20
Hej,
Det är nog ett bra alternativ och den är lätt. Jag har små händer och den fungerar bra i min hand.
Ha en fin dag
Bob
Sony zeiss 24/1,8E är strålande bra om man gillar nexarna. Hade en sådan tidigare till min 5N men sålde av systemet. Den gluggen håller ungefär samma klass som leicagluggarna gör på leicakamerorna tycker jag. Jag sålde av därför att jag aldrig kom överens med nexen, skitbra bildresultat men hopplös ergonomi tycker jag..
Svar från Bob Bovin 2014-04-02 12:04
Hej Alf,
Jag tror dig, det är säkert en mycket bra glugg. Många tycker om den brännvidden (FOV 35 mm). Den är ju lätt också. Jag har hört att många inte tycker om ergonomin hos NEX, jag tycker en känns ok med sökaren på sidan.
Ha det bra
Bob
Ser bra ut även om jag tror de ägare av kameran som säger att den inte ge bättre bildkvalitet jämfört med NEX5N/6, bara högre upplösning. Verkar även som en del är besvikna på kontinuerlig AF efter den enorma `hypen´, som vanligt alltså;)

Dock är kameran ergonomiskt mycket bättre och med vettiga menyer vilket intresserar mig.

/Stephan

http://www.dpreview.com/forums/post/53413430
Svar från Bob Bovin 2014-04-02 13:46
Hej,
Man måste ju använda kameran en längre tid för att va säker på att man verkligen gillar den. Jag fick intrycket att fokus fungerade bra.
Ha det bra
Bob
Fräsiga bilder som bara den menar de i färg gillar helt klart den isvartvitt också bra dokument.
Läste inte texten för det var nog inte till mig.
##Gun-Inger du vet vad jag menar
Svar från Bob Bovin 2014-04-04 09:07
Hej,
Text är ju inte så kul.
Ha en vårskön dag
Bob