SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#129. Res till Svalbard!! –du ä tokig!! –när man kan resa till värmen!! –eller hur bli mat åt isbjörn!!

De flesta drar till värmen!! – vilket för oss är helt obegripligt!! –värme har vi ju här!! Vi behöver ju kylas av i Arktis. Där finns solen dygnet runt, ljuset, polarväxterna, fåglarna, valarna, och andra vilda däggdjur!! Kronan på verket isbjörnen, som bara väntar på att äta upp dig!! Se de senaste nyheterna på Svalbardsposten!!

Å du jag har upplevt +17 grader och sol där uppe!! –men för det mesta är det +4!!

Svalbard i sol! Canon 1D III, 100-400/4,5-5,6

Vad skall man tänka på om man vill åka till Svalbard. Res med en arrangör som tar hänsyn till att du vill plåta. Det finns flera, kolla de här:

http://www.svalbardexpeditions.se/Svalbard.htm

http://www.vegaexpeditions.se/

Det finns flera operatörer, googla om du vill kolla fler.

Tyvärr är det här inga billiga resor!! –räkna med att det kostar ungefär 4000 kr/dygn!! Men då ingår allt!! Även chansen att bli isbjörnsmat!! –detta är dock mycket ovanligt!! –om det skulle ske kan man trösta sig med att man varit till någon nytta på det här klotet. Jag brukar skicka ut assisten Ninna på de farligaste uppdragen och hon har med knapp nöd undvikit att bli isbjörnsmat vid två tillfällen i land. I det ena fallet var det 3 nallar som jagade henne!! Hon börjar dock bli ganska van, hon gör sin sjätte resa upp hit den 27 augusti.

För en nordbo är det inga problem att klara av klimatet här uppe. Normala höst-vinter kläder med bra kängor och damasker gäller, eventuellt stövlar om du föredrar det. Ja, man kliver iland från gummibåtar här uppe!!  --och man kan ibland bli blöt om skorna. Hyfsat varma handskar, lämpliga för foto!! –kolla jakthandskar med hål för avtryckaren. Jag lovar att du tillbringar större delen av dygnet på däck spanande efter bra bilder. Du kommer bara att avbryta för underbar mat från byssan!! –där båtens kock brukar trolla!! Du bör ta många varv runt däck för att inte gå upp i vikt!!

Ta med ett glatt humör för du kommer att ha jättekul med 12 andra plåtisar. Hur skall man vara utrustad vad gäller foto. Jag återkommer med detta i en kommande blogg.

 

Du glömmer väl inte att titta in Scandinavian Photo Galleriet i Malmö, där vi har bilder från Arktis och Antarktis. Utställningen pågår till och med den 25 augusti. Välkomna!

Inlagt 2011-08-07 08:18 | Läst 4614 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Svalbard är nog ett av ställen jag gärna vill åka till. Det värsta är väl att det finns så många andra ställen till som man vill uppleva och både tid och pengar är bristvara... Skulle tippa att isbjörnar på Svalbard är ungefär lika farliga som fästingar i Sverige, om man ser på antalet dödsfall.
Svar från Bob Bovin 2011-08-07 11:21
Svalbard är värt allt!
Det är absolut fästingfritt på Svalbard, bara isbjörnar att glädjas åt.
Tack!
Mvh
Bob
Svalbard är säkert en upplevelse och det börjar kanske bli bråttom om man vill se några isbjörnar. Isytorna krymper ju för varje år och var ska de då traska runt på om isarna försvinner? Konstfruset ;-)?
Svar från Bob Bovin 2011-08-07 12:58
Man har inte kunnat påvisa att isbjörnarna har minskat i antal, trots att vitenrisen har minskat. Det är en intressant iakttagelse.
Tack frö din kommentar!
Bob