SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1325. Juniorplåtis på träningsläger?? –för cyklister?? –1962

Tjänsteresa till Rimfors, två mil söder om Linköping, på uppdrag av Östgöten?? Skrivande juniorplåtis skall bevaka CK Hymers vårläger på leriga vägar??

Det var på den tiden då en liten tidning, som Östgöten, hade två fast anställda fotografer?? Sportredaktionen hade dessutom flera freelance sportreportrar, som även kunde plåta?? Juniorplåtis hade nu avancerat till båda skriva och plåta.

Sportchefen Kling gav order om bevakning av cykelklubben CK Hymers träningsläger i långväga Rimforsa!! En liten ort med mindre än tusen invånare. Juniorplåtis fick åka med länstränaren Jan Carlqvist ned till lägret?? Som tur var körde han en Rambler från Australien den här dagen?? Vanligen körde han Alfa, vilka han kraschade då och då?? Lyxhotell?? –glöm det?? –övernattning i gympasal?? Även för juniorplåtis.

Det var vid den här tiden då klubbar drevs av idealism, inte pengar!! Det var 17 cyklister med på lägret?? –av alla åldrar?? –ungdomar till seniorer och veteraner!!

Klubbens kassör Helge Lundberg var också en av klubbens mekaniker och han såg över ungdomarnas cyklar.

Helge var en eldskäl som började med cykelåkning efter 40 års ålder. Han körde Sverigeloppet från Haparanda till Ystad flera gånger, senast när han var 48, året 1963. Det var en trevlig och lugn klippa i klubben.

Så här på våren var det leriga vägar och snön låg kvar i skogen. Seniorerna dundrade iväg 10 mil, medan ungdomarna nöjde sig med 3 mil.

Här kommer några bilder från turen i solsken!!

Reportaget var infört i Östgöten 1962, med text och en bild. Idag hade man naturligtvis inte gjort ett sådan här bevakning?? Bara om det varit i någon viktig lagsport??

Inlagt 2014-12-14 08:18 | Läst 7772 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ett Sverige snart bortom mannaminne!
Föreningstidernas Sverige!
Fina bilder Bob!
/Bengan
Svar från Bob Bovin 2014-12-14 18:28
Hej,
Det var ett fint namn du gav på Sverige. Den tiden kommer nog inte tillbaka, tror jag.
Ha en bra vecka
Bob och Ninni
Trevligt reportage
Jag skulle gärna läsa liknande i dag
Svar från Bob Bovin 2014-12-14 21:28
Hej,
Jag håller med dig. Då kanske fler fotografer skulle ha jobb.
Ha en bra vecka
Bob