SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1370. Tjuvlyssnaren?? –nedtecknad??

Seniorplåtis besöker ibland eleganta lokaler?? –som Östermalmshallen?? En gravlax med stuvad potatis med vitt vin?? –är njutningsmedel för mig och överklassen??

Fast man avslöjas sig genast?? –med halvtorrt vitt vin från Tyskland till söt fisk?? Jag vågar inte tänka på det?? –men jag har också en klädsel som gör att man inte smälter in?? –alls??

Bredvid sitter det två män i sin bästa ålder?? –du vet den ålder då man gör de mest avgörande dragen.  De avslöjar hur man skall se ut här?? --i en värld av makt?? Perfekt friserade, med knivskarpa kanter?? –en klädsel som diskret andas kvalitet?? –handsydd kavaj, och ingen slips, men med en skjorta som kunde haft manschettknappar från Kungliga segelsällskapet?? –men inte. Det satt ingen Blancpain på handleden –nej, nej där pep en Apple Watch Edition med svart läderarmband?? Hur de lyckas dem att få en sådan att fungera här vet jag inte?? Båda hade en guldring?? –uppenbarligen filosofie doktorer?? Båda hade något ljusa handsydda skor från Johnston & Murphy??

De tog in torskrygg. Ta det vanliga vinet, som visade sig vara två olika halvflaskor Chabli. De samtalade diskret?? –knappt hörbart i sorlet från hallen??

--Vill du hjälpa mig segla upp pappas båt från Blekinge? Jag försökte få med Ferritti i Cambridge, men han skulle flytta ut till en herrgård. Marcus i Frankfurt kommer med, han behövde komma loss från alla bankmöten.

--Jag ställer upp det vet du. När blir det av?

--Tidig vår, vi väljer ut sämsta tänkbara väder, regn och storm. Så det blir lite sport!

--Jag har flyttat över det mesta till London, mer diskret där. Ulrika har redan tagit över alla transaktioner dit. Du vet hon har mer aktion än jag har numera. Hon reser mycket till östern och har köpt in sig i ett Hongkong bolag som äger flygplan. De sköter allt vad transport gäller, mycket diskret och säkert.

--Inget är säkert numera vad gäller informationsöverföring. Jag anlitar ett bolag i London som krypterar med de senaste algoritmerna och använder något slags flytande IP-nummer. De lämnar snart nätet helt och vid utgång dubbelkrypterar de allt.

  Seniorplåtis hade svårt att höra en del, men så sa den ene.

--Jag fattar inte att Nisse hinner golfa. Det är så roligt att besöka Emma i Paris där hon går på ENS. Peter brukar jag träffa ofta i Cambridge och det är kul att höra vad som är på gång där. Han hjälper Ulrika med en del bankbeslut redan.

--Du har rätt, barnen går först, sedan kan man ju ha lite äventyr. Till sena hösten skall jag upp till forskningsstationen söder om Churchill och se isbjörnarna komma ut med sina ungar. Minus 30 grader och en kamera i handen.

--Du fotograferade mycket förr, hur är det numera?

--Ha, ha jag har gått över till telefoto, du vet som förr.

Det blev sen eftermiddag, skymningen började falla och kocken tog rökpaus!

Inlagt 2015-01-28 08:03 | Läst 7123 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bob!
Trevlig morgonläsning till kaffet och jag måste tillstå att du har ett gott komihåg. Själv skulle jag bara komma ihåg den första repliken.
Men du lade nog grunden som juniorplåtis på Östgöten, en bra skola kanske........
Fin bild också.
Ha en fin dag//Rolf
Svar från Bob Bovin 2015-01-28 09:24
Hej Rolf,
Jag blir glad att höra att du fick trevlig morgonläsning.
Konstigt nog har jag nästan aldrig fört anteckningar. Jag lyssnar och skriver ned efteråt.
Tiden på Östgöten formade en ung iakttagare. Redo att fånga turen.
Ha en go dag
Bob
Att du är en fantastisk iakttagare har man sett på dina bilder. Uppenbarligen även lyssnare. Hade du inspelningsutrustning med dig eller...? Eller hittar du på? Pratar folk verkligen så här? Man slås i så fall av hur ofta verkligheten överträffar fantasin.
Svar från Bob Bovin 2015-01-28 09:33
Hej,
Verkligheten innehåller en massa information. Men de här två sa ju ingenting viktigt. Det de sa blev bara grunden för vår möjlighet till egen fantasi.
Jag tycker om att lyssna, likväl som plåta. Här var det omöjligt att ta upp kameran. Spela in? Nä det hade inte gått. Dessutom vet jag inte hur man gör det med telefonen. Jag kan knappt ta kort med telefonen. Men det måste jag lära mig snart.
Ha det bra
Bob
Bra att du har koll på märkena Bob!! Så nu är det bara att shoppa loss och smälta in :) Vilket jag iofs tror att du gör ändå. För det fina med Östermalmshallen är att man kan komma som man är. Överklassen är bildad och tolerant?? Rätt klockval, och skoval fast ta gärna skon med "trampoline"! Fantastiskt skön att gå i. Speciellt om det skall vara långa fotorundor med stil. :) Och vill du gå i kavaj eller kostym så, Zegna, iofs inte handsydd men med fantastiska tyger och snitt. Och ja, med en Leica på axeln, så kan jag bjuda dig på ett glas torrt vitt vin på Stureplan i vår/sommar! Nästan, som Stortorget i Lund... :) Och jo, ska du köpa en Blancpain, så kika på Leman, tuff och tidlöst elegant. Tålig för både en och två fotorundor.
Det finns en stor negativ sida med allt det här. Det är att du inte kommer att ha råd att köpa praliner till Ninni. Så, skippa det, va dig själv, det duger gott!! Ha en fin dag med choklad, va såglad!! :) //Peter
Svar från Bob Bovin 2015-01-28 10:54
Hej,
Jag tycker mycket om den choklad Ninni köper på Ahlgrens. Vi föredrar upplevelser och jag tror de här två gjorde det också. De var mycket diskret klädda, inget prål.
Det skulle vara kul att ses på Stureplan med ett glas halvtorrt vin. Kan inte lova en Leica, men skall snart köra några rullar i min analoga M6.
Vi önskar dig en njutbar dag
Ninni och Bob
He,he, en annan satt med spåniga fristads brallor och plåtlåda med ravioli, rumsvarmt vatten från en gammal petflaska.
Vad snackade vi om, vet inte riktig, massa skit som vanligt, brukar alltid spåra ut!

Kenneth
Svar från Bob Bovin 2015-01-28 14:55
Hej,
Bra att du visar den andra sidan av samhällets mynt. Husmans kost är inte helt fel.
Spåra ur?
Bob
kunert 2015-01-28 17:46
Glömde nämna en sak, utsikten vi har från vårat " mathak " existerar inte inom tullarna, snyggt parkerad ca: 10 meter från stranden med utsikt över svartlöga fjärden!
Frisk havsluft får man på köpet!

Kenneth
Överklassens diskreta charm - intressant iakttagelse! LO
Svar från Bob Bovin 2015-01-28 21:22
Hej,
Jag förstår att det kan synas charmigt, men jag är tveksam.
Ha det bra
Bob
Mysigt du hade det där. Om jag minns rätt är det inte första gången som du sitter där och njuter av din mat medan örat ditt lyssnar av olika samtal.

Dessa är vad jag kallar riktiga 08. De finns överallt där på krogarna. Det är där de största inkomsttagarna finns. Det har jag märkt många gånger när jag ätit ute på olika ställen.

Bra för handeln för jag tror varken ni eller vi numera gynnar den som vi kanske borde.
Tror inte alls du kände dig på något sätt oklädd för du är så säker på alla sätt.
Det sitter inte i kläderna utan i hjärnan.
Tror jag i vart fall.
///Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2015-01-31 09:03
Hej,
Det finns en del som halar in mycke kulor. De riktigt stora ser vi nog inte så mycket av. De är diskreta.
Jag är enkelt klädd, assistenten Ninni klagar lite ibland. Det gäller att inte synas för mycket, liten och svart gubbe syns minst. Ingen bryr sig om en gammal gubbstrutt.
Ha en fin helg med Jonen
Bob och Ninni
Gun-Inger Arvidsson 2015-01-31 18:42
Men Bob var inte så säker på det.
GIA