SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1612. Aktiva kvinnor?? –i gatuvimlet??

Seniorplåtis tycker det är intressant att fotografera?? –kvinnor i full fart?? Å i vår akademiska bondby är det en viktig del av folklivet?? –med sin ungdomliga prägel??

Det är ju lätt å åberopa att seniorplåtis är en gubbsjuk åskådare av gatans liv?? –och att han tar alldeles för många sådana här ”vackra flickor” –bilder??

Jag är en gubbe som kan ta det?? –jag kan göra bort mig?? –är det inte värre än det här?? –så är det inget att oroa sig för??

Lund anno 2015-09-18

Inlagt 2015-09-27 07:58 | Läst 5327 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Aktiva och atraktive - detta är fallet.
Fortsätt :-)
Jag vet inte varför bild 3 är bäst. Men jag är också bara en äldre man :-)
Hälsningar från Erik / DK
Svar från Bob Bovin 2015-09-27 16:21
Hej,
Det ligger nog i naturens gång?
Ha det bra
Bob
Jag håller med om att även äldre män skall kunna fotografera unga kvinnor utan att behöva skämmas för det. Men det kräver lite omdöme och jag måste säga att jag blir lite besviken på dig här. Jag tycker att du ofta har vettiga inlägg och bra bilder men det här är bara gubbsjukt och sunkigt.

Att plåta unga kvinnor (sannolikt utan att är medvetna om det), sedan lägga upp det på en välbesökt site med kommentarer som "fint handlag" och "blow off" är inget annat än pinsamt.

F
Svar från Bob Bovin 2015-09-27 18:26
Hej,
Det var tråkigt att du tycker jag saknar omdöme och är gubbsjuk. Tråkigt också att du tycker bilderna är sunkiga. Jag respekterar att du tycker så, var och en har sin syn på bilder.
Nu var det inte jag som skrev "fint handlag" utan det var en kommentar av en utomstående. Jag borde ha skrivit "spränga bort" på svenska i stället "blow off". Det var obetänkt av mig. Nu raderar jag ogärna bort en kommentar, som den Bert skrev.
Med vänliga hälsningar
Bob
Fredrikpersson 2015-09-27 19:01
Hej Bob, Nej, jag tycker inte att de här bilderna är bra rent bildmässigt. Det är inte så svårt att gå ut på stan och ta bilder unga kvinnor utan att de märker något. Men det fotografiska är, som du själv säger, något det är svårt att bedöma som rätt eller fel och det var inte heller min poäng.
Min poäng, som du säkert förstår, var att ditt blogginlägg visar på brist på respekt för de personer du plåtar. Något som jag tycker är centralt för varje fotograf. Att du kan ta att bli anklagad för att vara gubbsjuk är ointressant. Frågan jag tycker att du ska ställa dig är hur någon av dina motiv skulle reagera om de såg ditt blogginlägg.

f
Svar från Bob Bovin 2015-09-27 19:42
Hej igen,
Det ställningstagandet gjorde jag för länge sedan. Jag frågar inte om tillstånd i samband med gatufotografi. Så länge bilderna inte är kränkande eller kan uppfatta som allmänt olämpliga så lägger jag ut dem på FS.
Jag fotograferar inte människor i elände eller obehagliga situationer. Helst vill jag att mina bilder skall berätta något positivt, vackert eller humoristiskt.
/Bob
Vad nu då det är fullmånens fel är jag säker på.
Skrev en kommentar som försvann helt.

Gillar dessa så häftiga bar tagna bilder på alla sätt.
Fart o fläkt är där i din stad. Det vimlar av folk nästan alltid.
Du kan det där du vet var du skall promenera fram.
Jag ville så gärna se denna vackra staty var står den.
Är den inte ganska nyinvigd eller?
Nu skall jag fortsätt till vår underbare fotograf.
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2015-09-29 11:28
Hej,
Det var fullmåne, en röd en.
Tack för att du som kvinna gillar mina bilder.
Statyn är ny utanför Domkyrkan.
Ha en skön och solig tisdag
Bob och Ninni
Gun-Inger Arvidsson 2015-09-29 12:33
Trodde det läste om den i Sydsvenskan ..tack
ha go eftermiddag på er
gia