SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1456. Hej, jag läser?? –ser du väl??

Skall en gatufotograf vara diskret?? –eller skall han gå fram och presentera sig?? –och be att få ta en bild?? Skolorna är olika?? –men jag undviker kontakt?? –före??

Om personen i fråga vill prata och undra varför jag tog en bild?? –ja då berättar jag att mina bilder försöker visa hur vi lever idag?? –i en till synes modern och stilla stad?? Vill personen att jag skall sudda bilden så gör jag det?? –om de vill ha en bild så erbjuder jag att skicka den med e-mail.

Det är mycket sällan kontakt uppstår?? –om så händer berättar jag att jag blogga på fotosidan.se?? Alla vet vad en blogg är idag och de flesta är positiva till fotobloggar?? Nästan alla lägger ju dessutom upp egna bilder på fejan eller instagram??

Ytterst få störs av att man tar en bild?? –i dessa tider när alla är fotografer??

Lund anno 2015-04-09

Inlagt 2015-04-24 07:48 | Läst 3004 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
De e inga problem det här Bob!
Winogrand har också bilder på människor som håller upp handen när han fotar dom! :)
/B
Svar från Bob Bovin 2015-04-24 09:26
Hej,
Då är jag i gott sällskap, jag gillar en del av hans bilder.
Klapp till Roffe
Bob
För mig är gatufoto att knalla omkring på stan och ta bilder som för mig kan vara intressanta. Roliga bilder, händelser. Personligheter, Mode som betyder mer och mer i mina bilder, eftersom det växlar så fort.. Dystra händelser, saker som kontrasterar , likheter i olika sammanhang ,färger som går ihop eller, bryter mot det övriga. Kontakter med personer och deras berättelser. Osv. Jag frågar väldigt sällan. Men med mina "minireportage på min blogg kombineras snack bilder automatiskt på ett naturligt sätt eftersom man under snackets gång lite lär att känna varandra, om det känns rätt.. Det är väl närmast omöjligt att berätta eller knappt ha en åsikt om hur så kallat gatufoto ska gå till eller bör gå till. Det är ju så enormt brett,och alla är vi olika. Många tycker kompositionen är viktigast, och personen , personernas, placering i bilden bidrar och förstärker kompositionen. Själv plåtar jag mycket rakare , mer på. Alla sätt är bra och kul att det speglas i våra bilder.
Ha det bra Bob.
/ Bengt
Svar från Bob Bovin 2015-04-24 12:52
Hej,
Som du beskriver ditt sätt att plåta, så är vi rätt lika som gatufotografer. Jag blir gladast om det finns humor i bilden, men det är inte alltid så. Om man hinner så kan jag tänka mig att komponera, men vanligen hinner jag inte det. Man får beskära efteråt om det går.
Ha det bra med plåtandet
Bob
bassa 2015-04-24 14:16
Hade en tanke på det ,att vi plåtar nog lite lika. Det samma gäller, blir det en snygg komposition är det ett plus, men även beskärningen kan leda dit.
/ Bengt
Ibland vill man vara med på bild, men ibland inte, och det har kanske hur man upplever att man ser ut...Du vet... Vi tjejer tycker kanske inte att håret ligger sådär perfekt som det kanske borde, eller ibland är man osminkad.
Jag vill helst inte vara med på bild alls, men är glad för dom som inte har något emot det, så vi får se alla sköna gatufotobilder! =)
Svar från Bob Bovin 2015-04-24 13:02
Hej,
Jag har förståelse att man ibland inte är på humör för att vara med på bild. Säger man så så kastar jag bilden.
Mitt intryck är att kvinnor är mycket självkritiska vad det gäller utseendet. De allra flesta är vackra på sitt eget sätt. Tänk så många underbara porträtt det finns av äldre kvinnor, och yngre.
Ha en skön dag
Bob
Handen gör bilden här tycker jag. Den kan betyda mycket men du vet bäst.
Blicken hamnar direkt på den.
Hatten blev kvar men det blåste kanske inte den dagen.
Sov gott sov sött du och Ninni.
Jonen på väg snart jag med.
Gun-Inger (kikade i morse på bloggen men skrev inte då)
Svar från Bob Bovin 2015-04-25 08:22
Hej,
Hon sa inget, och jag såg handen först när jag kom hem.
Här har det inte blåst så,mycke.
Ha en fin helg
Bob och Ninni