SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2044. Jag blev så ledsen?? –den är för stor??

Mot slutet av den fotografiska karriären?? –så skulle man ju vilja ha toppen verktyg att plåta med?? Börja med Hasselblad 1000F och sluta med en Hasselblad X1D?? –det vore mumma??

Den nya Hasselbladaren är ju en skönhet?? –dessutom ganska liten och utan spegel?? Testerna på nätet, bl.a. av Ming Thein, tyder på en suverän kamera för seriösa stora bilder??

När Mattssons Foto i Lund hade nästan alla tillverkarna på demo mässa i höst, så fanns det en Hasselblad X1D att klämma på?? Det var då seniorplåtis blev ledsen?? –ty Hasselbladaren var för stor och tung?? Detta beror i stort på att seniorplåtis har små händer??

Ska det verkligen va så att den här kameran är idealet för en pensionär??

Den ligger perfekt i handen, den är tyst, och den ger tillräckligt bra bilder?? –för nätet. Även om man måste göra ett 100% utsnitt. Dessutom är det en systemkamera?? –som tar vilka objektiv som helst, även gamla med adapter??

Här är ett exempel från Mårtenstorget i Lund under mycket dåligt väder.

Torghandlarna är mycket sociala

Nu får man flytta hoppet till den kommande Leica M10?? –hoppas den blir tunnare, som ryktet säger?? Leica får gärna skippa bakre skärmen?? –och så får vi hoppas på en liten lätt 24 mm glugg??

Inlagt 2016-12-01 07:16 | Läst 2019 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fuji har ju en mellanformatare som är inte direkt stor, lanseras till butik nog våren 2017. Tippas till 8 000 USD inkl 1 objektiv.

På fujirumors.com kan du scrolla fram info...

-J!
Svar från Bob Bovin 2016-12-01 09:04
Hej,
Tack för tipset. Skall vänta på Leica M10.
Ha det bra
Bob
Grevture 2016-12-01 11:40
Jag skulle nog säga att om X1D är för stor så är nog tyvärr Fujifilm GFX ännu mer för stor ... Den är större, inte mindre, än Hasselbladaren.

Man skulle nog kunna säga att Hasselbladaren är liten ... För att vara mellanformatare. Men däremot inte liten i största allmänhet. Och i synnerhet inte i relation till en M43-kamera :-)
Jag har inte testat X1D ännu. Fortfarande en enorm backlog av orders hos Hasselblad.
Fast jag har fotat med 50C sensorn med H5D.
OM man skall ddra full nytta av den sensorn så är det inte web-bilder man skall använda den till. Man skall printa stort, riktigt stort. För det är då man kamerans & objektivens fördelar kommer fram.
Fjutttar man runt med A3 eller mindre kan man lika gärna fota med med en småbildskamera.
Svar från Bob Bovin 2016-12-01 12:31
Hej,
Det är tur att det är så, nu när den är så tung.
Ha det bra
Bob