SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2055. Cykelsport måste man ha?? –även så här års??

Det är svår tid för en nörd?? –inom cykelsport?? Inga storlopp på landsvägen går av stapeln?? Men misströsta inte helt?? –6-dagars i Amsterdam rullar för fullt?? –på velodromens blanka golv??

Denna förvirrande och varierande formen av cykelsport visas på Eurosport?? En serie tävlingar anordnas i Europa under vintern?? I slutet av januari rulla hjulen i Köpenhamn?? Närmare kommer vi inte verkligheten här i vårt land??

Seniorplåtis har alltid drömt om att svänga en pilsner på innerplanen i en velodrom med 6-dagars?? –det har stannat vid en dröm?? Vad har då detta med foto att göra?? Jo, tänk dig vilken miljö att skildra med en Leica M + en 35mm glugg?? Det är inte sannolikt att vi når upp till så bra bilder som Henri Cartier-Bresson när han skildrade en vecka i Vélodrome d'Hiv i Paris 1957?? –men man kan ju drömma?? Det finns en bild där som säger allt?? –och som säger att på den tiden körde man verkligen 24 timmar per dygn i 6 dagar??

Lund anno 2016-12-08

Inlagt 2016-12-12 07:05 | Läst 2263 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Din gatubild säger också en del om än cykelsporten förefaller avlägsen. Att lyckas få amaryllisknoppen att matcha tjejens hörlurar är väl ett avgörande ögonblick så gott som något?

Och ja, de ser utpumpade ut de stackars cyklisterna som Bresson fångade. Hade han fortfarande funnits i tiden hade han hade varit välkommen hit upp på skotercross fram på vårvintern. Eller varför inte på mästerskap i vintersim? Han hade säkert gjort något odödligt av det också!
Svar från Bob Bovin 2016-12-12 11:16
Hej,
Han var ju inbjuden av Expressen på femtiotalet för att skildra Sverige. Han måste ha missat skotercross och vintersim i Norrland.
Du får ta upp det.
Jag missade amaryllisen.
Ha en fin vecka
Bob
Man kan ju drömma skriver du. Jag föredrar nog att drömma om tjejen, men kanske inte 24 timmar per dygn i 6 dagar. Man är ju ingen lejonhanne.
Ha en fin fotovecka.
/ Bengt
Svar från Bob Bovin 2016-12-12 11:17
Hej,
Du har ju i alla fall en bra man?
Ha en skön vecka med Q.
Bob
Cykelsport - jo jo Bob, men billedet? Er det væltepeteren på vinduet, for det er da ikke cykelbukser, pigen har på, der har relation til cykelsporten.
Men det er et billede med en morsom tvist - som sædvanlig fra dig.
Mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bob Bovin 2016-12-12 22:14
Hej,
Man måste va snyggt klädd när man tävlar med cyckel.
Ha det fint
Bob