SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2273. Det här va gott?? –tycke den vita nallen??

Det säges av besökare upp i norr?? –att det är gott om vinterlagd is?? --upp kring Svalbard?? Det betyder att isbjörnarna borde ha det väl serverat på tallrikarna (isflaken)??

Den vita nallen är ju beroende av att jaga sin mat?? –sälar av olika slag?? –just på de isflak som bildats under vinterhalvåret?? De flesta isbjörnar som avbildats den här sommaren har sett välmående ut?? –just som de här två??

Välmatade isbjörnar på Svalbard

Sannolikt är det gott om de olika sälarterna kring Svalbard?? –ty fisket där uppe blir bättre och bättre?? Det blir allt vanligare att också se val här uppe?? –till och med blåval.

Isbjörnsföda uppe vid Svalbard

Det märkliga är att de godaste matbitarna?? –för isbjörnarna här uppe?? –är allt för hårdhudade?? Dessa feta valrossar är helt orädda för isbjörnar?? –och de kan i stället ägna sig åt väsentligare göromål??

Lekande valross vid Svalbard

Inlagt 2017-08-24 07:25 | Läst 3461 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder som vanligt från dessa vackra trakter! Gillar extra mycket den lågmälda färgskalan i bilden med sälen!
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2017-08-25 08:39
Hej,
Tacker, det är så livfulla djur.
Ha det bra
Bob
Jag kan förstås inte motstå de vita nallarna och du bjuder på på till fina bilder från Svalbard. När vi var där i början på maj var det ovanligt mycket is. Som det brukade vara för 20 år sedan sa vår guide. Men i början på året hade det regnat och töat vilket ju var helt galet.
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2017-08-25 08:44
Hej,
Ja det verkar var ett bra isår. Fotograf Ole liodden har nyligen rapporterat att det är bra is vid Sjuöarn? När vi senast var där fick vi åka upp till 82 breddgraden för att se bra is.
Hoppas att det håller sig stabilt.
Ha det bra
Bob