SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2322. Kritiska ögonblicket?? –fiskande häger??

Alla fotografer vill fånga det optimala ögonblicket?? –i en händelse. Det kan vara i sport?? –eller naturen?? Tekniken har gjort att detta är allt lättare?? De mycket snabba sekvenstagningarna med autofokus?? –är nyckeln??

Även gemene man?? –kan köpa en ganska enkel kamera?? –för att ta tio bilder per sekund?? Till  och med telefonen klara det idag!!

Seniorplåtis har en Olympus OM-D E-M1 II med Pro zoomen 40-150 mm/2,8 glugg?? Med ”high speed” sekvensexponering får man 15 bilder per sekund med låst fokus??

Den senaste tiden har seniorplåtis försökt att plåta de fiskande hägrarna i Stadsparken i Lund. När häger fångat en fisk så sitter den på tvären i näbben?? Och för att kunna svälja den måste hägern vända den så att huvudet på fisken åker ned först. Motsatsen funkar inte?? --av naturliga skäl?? Hägern löser detta problem genom att lossa greppet och kasta runt fisken 90 grader?? Kan man se detta i bild?? –jomenvisst??

Hägern släpper greppet ett ögonblick

Inlagt 2017-10-12 07:18 | Läst 4125 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Andra bilden är ju en fullträff (så när som på änderna i bakgrunden). Fisken framträder dessutom väldigt bra i sin gulorange färg.
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2017-10-12 07:53
Hej,
Tackar, jag ville inte ta bort änderna. Det här är ju en liten ”sjö” i Stadsparken.
Ha det bra
Bob
Det är alltid kul att se dina Hägerbilder och att ha en snabb kamera är nog ett stort plus jämte ett ljusstarkt objektiv. Bild två är min favorit i dag.
Ha det gott/Stig
Svar från Bob Bovin 2017-10-12 12:58
Hej,
Det är bra att man kan roa.
Det finns högre speed i den här kameran med den elektroniska slutaren. Eller så kan man filma i 4K.
Ha det bra
Bob