SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2328. Döden i kolonin?? –två ungar klarade sig??

I en hel koloni med 18000 par av Adélie pingviner överlevde 2 ungar?? –resten dog i regn och svält?? Låter det som något naturligt?? –knappast, även om det hände för några år sedan??

17998 ägg och kycklingar strök med?? –och forskarna är inte helt klara över hur det gick till?? Många dog av för lite mat?? –många ägg kläcktes inte alls?? Det regnade mycke denna höst?? –och det var ovanligt mycket is runt ön?? Detta kan förklara katastrofen?? Katastrofen beskrivs här.

Även om många förnekar miljöförändringarna hos planeten?? –så är det många forskare som är oroade av synliga snabba förändringarna i livsbetingelserna och klimatet??

Är detta en alarmerande situation??

Adéliepingvinernas normala landskap

Först måste boet byggas av sten

Först måste boet byggas av sten

Men det är uppenbart inte säkert numera att det blir en kyckling??

Inlagt 2017-10-18 07:19 | Läst 3941 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Att förneka miljöförändringar är helt omöjligt - eftersom miljöförändringar är normaltillståndet i vår natur. Ständigt pågående med andra ord. Som i alla andra sammanhang är vi hela tiden på väg från något, och till något.
Det aktuella fallet är tragiskt, men här har vi inte mycket kött på benen
Otroligt sorgligt att det gått så illa för den lilla söta pingvinarten, men enligt den här artikeln så är det inte regn som orsakat svälten utan för mycket is. Dessutom så är krillfisket förödande för pingvinerna, de måste ta sig så långt bort för att hitta föda.
Håller med Peter om att klimatförändringarna är en naturlig del av vår natur, tur det för inte ville vi ha kvar istiden.
http://www.bbc.com/news/science-environment-41608722