** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2350. Ett samhälle förändras?? –det kanske måste va så??

Femtio år har gått?? –sedan seniorplåtis flyttade till den lilla akademiska bondbyn i syd?? –för att studera till lärare?? Byn då och idag ser inte lika ut?? –idag undrar man om man bor i Bronx??

Gatubilden är totalt annorlunda?? –det internationella inslaget börjar nästan ta över?? Internationaliseringen är i stort global?? –troligen på grund av kommunikationerna är nästan oändliga både på marken, luften och i ”etern”?? Datorerna har tagit över det momentana globala informationsflödet??

Skott i en kyrka i Texas hörs nästan samtidigt i Vaggeryd?? –via nätet?? Det betyder också att människor vill flytta från ett område till ett bättre område?? Mixen på klotet kommer bara att öka?? –förstår vi det??

Nä, politikerna förstår inte det?? Ett exempel: när valkampanjen drev in oss i EU?? –försäkrade påhejande politiker?? --att det blir inget inflöde av immigranter till Sverige??

Kolla gatubilden i t ex Fagersta och Osby?? --och du inser att mer än hälften av gubbarna vid köttgrytorna  hade fel??

Om inte så kan du ju jämföra seniorplåtis bilder från den lilla akademiska bondbyn i syd?? –från åren 1966 och 2017??

Lund anno 1966-09

Lund anno 2017-11-03

Inlagt 2017-11-08 07:45 | Läst 1365 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det är nog en ganska riktig beskrivning. Varför ville politikerna inbilla folket att det inte skulle bli något inflöde av immigranter till Sverige? Jo, man begrep mycket väl att man skulle förlora valet stort om detta stod klart för svenska folket.
Både före och efter EU-omröstningen 1994 har svenska politiker varit i otakt med folkviljan – och nu, långt om länge, kommer det till nästa höst att få stora konsekvenser.
Svar från Bob Bovin 2017-11-08 10:20
Hej,
Det som är förvånande är att så många den gången inte tänkte efter. Brexit kom långt efter på grund av trögheten.
Ha det bra
Bob
syntax 2017-11-08 16:13
Ja, det gjorde mig förvånad och förtvivlad under valkampanjen 1994 - hur svenska folket aningslöst lät sig ledas till slaktbänken.
Hmm.. Hur borde det då vara menar du.. ska tiden stå still..? 'Människoförflyttningar' har väl alltid funnits.. även om det just nu är extra problematiskt p.g.a att befolkningen på jorden är så stor, så blir det också extra stora förflyttningar när krig, miljö/klimatförstörelse, och områden med religioner och tillhörande fanatism gör det omöjligt att bo på stora områden.. Den här pågående folkomflyttningen nu är nog bara början.. Snart flyr folk troligen bara p.g.a av vattenbrist, från stora områden..
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2017-11-08 10:24
Hej,
Jo, folkförflyttningar har alltid funnits. Numera är informationsflödet så snabbt att alla kan välja målet för flytten. Ingen kan idag hindra flödet, och kanske man inte skall göra det. USA är ju ett exempel på att det finns problem och fördelar med en smältdegel.
Ha det bra
Bob
syntax 2017-11-08 16:10
Det är klart att man kan hindra önskad del av flödet.
Ett hus har väggar och en dörr. det är dom som bor i huset som bestämmer vem som skall stiga in genom dörren. Engelsmännen har nyligen blivit herrar i eget hus igen - och bestämmer om vem som skall stiga in genom deras dörr.