SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2393. Fin tradition?? –ungdomarna på middag med Nobelpristagaren??

Det är viktigt att ungdomar får träffa Nobelpristagarna?? –höra och se vilka erfarenheter de har av ett liv i forskningen?? Det viktiga är att ha roligt och söka nya kunskaper??

En av årets tre Nobelpristagare i kemi besökte kemiska föreningen i Lund detta år och han höll ett före drag som visade att det inte alltid är en dans på rosor?? Ordblindhet behöver inte vara ett hinder t ex?? –och det framhöll Jacques Dubochet i sitt föredrag i en knökafylld aula i LTHs kårhus.

Efter föredraget är det tradition att doktoranderna i Kemiska föreningen tar med Nobelpristagaren på middag på något flott ställe i Lund. Vad kan va flottare än att servera trerätters middag med fint vin i det Gamla Biskopshuset (Lunds universitet reprentationsbyggnad) byggt 1842 i ädel medeltidsstil. Det roliga är att de första åren var det en laboratoriebyggnad för fysik, kemi och zoologi.

Nobelpristagren Jacques Dubochet kommer till Gamla Biskopshuset

Mer än 25 personer var bjudna till middagen, även några gamla vänner till Dubochet, och traditionen är att ”sexmästeriet” i Kemiska föreningens sitter närmast Nobelpristagren.

Dubochet lämnade bordet sist efter samtal med sin doktorand

Inlagt 2017-12-21 07:11 | Läst 4698 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver