SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1695. Svårt att bestämma sig?? –till slut måste man??

Här har det varit svårt att bestämma sig?? –tills slut var det en som fick ge sig?? –överkörd helt enkelt?? Typisk situation för dagens politiska liv?? –ingen vet hur man skall göra??

Hur skall man lösa problemet med max 1,5 grader Celsius?? När alla samlats för att finna en lösning?? –med delegater på allra högsta beslutande nivå närvarande, så kan man bara komma framtill en procentsiffra! Ingen har en aning om hur det skall gå till?? Vissa länder vill ha rätten att skita ner?? –lika mycke som de som redan skitat ner?? –innan de vill trappa ned på skitandet??

Å vem skall betala?? –jo de som redan skitat ned, å det ligger väl något i det?? Men de som ännu inte skitat ned skall de betala senare efter de har skitat ned?? Det låter inte rimligt??

Kanske det finns en räddning?? --i att stora investerare ser en chans att göra kopiösa vinster på att hitta nya tekniker?? Som är renare än idag??

GM5 + Oly 12 mm f2. Lund anno 2015-12-13

Inlagt 2015-12-19 07:52 | Läst 1742 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Temperaturhöjningen påstås bero på koldioxid, men koldioxid är en av grundstenarna till livet självt - eftersom det är en av de bärande komponenterna i de gröna växternas fotosyntes. Ingen koldioxid, betyder inget liv.
Hur kan man kalla förekomsten av koldioxid för att skita ner?
Mer koldioxid i atmosfären betyder att våra skogar och grödor växer bättre, att halvöknar slutar att vara det, att hela vår näringsbas blir bättre. Detta är lätt bevisbart. Svante Arrhenius gamla växthusteori däremot från 1890-talet är hittills obevisad - trots allt hallabaloo och FN:s famösa klimatpanel.
Svar från Bob Bovin 2015-12-19 10:31
Hej,
Helt rätt, koldioxid i lagom mängd är livsnödvändigt för vår planet.
Men att elda upp vårt fossila bränsle, i stora mängder, är inte naturligt, speciellt inte om vi hugger ned regnskogarna som skall ta hand om koldioxiden.
Så Beijing visade tydligt, under Parismötet, att nog går det snabbt att skita ner vår miljö med förbränning av fossila bränslen.
Ha det bra
Bob
syntax 2015-12-19 11:19
Det är koldioxiden som står för den påstådda temperaturhöjningen, men andra ämnen i fosil förbränning som står för nedskitningen av miljön. Man hamnar lätt i begreppsförvirring.
När man följer den allmänna debatten, så stöter men med pinsam regelbundenhet på folk som på allvar tror att koldioxid är ett gift. Så går det när man har en oseriös press och ett paradigmatiskt forskningsläge. Vad jag menar är att det är väl tveksamt om du skall bidra till sådant?
Svar från Bob Bovin 2015-12-19 12:16
Hej igen,
Koldioxid använder vi ju bl a i drycker, å de flesta har nog klart för sig att det inte är något gift i rimliga mängder. Det är ju i stället en av komponenterna, metan är ju värre, i växthustaket.
Det var ju Falstaff fakir som myntade: "Vattnet är ett farligt gift, vilket omger Visby stift." vilket visar betydelsen av en bra pedagogik, vilket är nödvändig även idag.
Några förväxlar koldioxid med kolmonoxid, vilket är en giftig gas för däggdjur, eftersom det binder hårdare till järnet i blodet än syre. Detta tror jag de flesta vet idag.
Jag har inte framhållit att koldioxid är ett gift i min blogg.
/B
syntax 2015-12-19 12:26
Nej - men du framhöll att det är skit (det som påstås värma upp alltså).
syntax 2015-12-19 16:30
Dessutom Bob. Koldioxid är inte ett gift i någon mängd. Saknat toxisk verkan.
Svar från Bob Bovin 2015-12-19 18:52
Varför inte testa?
B
Hej Bob,
Beträffande en del stolliga inlägg här säger jag bara "no comments", med en del känns det inte lönt att ens försöka debattera. Men bilden tycker jag mycket om, bra och rolig illustration till rubriken. Fotad i Lund, antar jag, men var? Tydligen har det funnits en öppning som var för smal och ersattes av en något bredare sådan, senare har man murat igen hela rasket. Resultatet blir en intressant vägg.
Svar från Bob Bovin 2015-12-19 12:22
Hej,
Jo det är fotograferat i Lund. Det gamla tegelhuset bredvid domkyrkan, Liberiet, är från 1400-talet och det är nog modifierat många gånger. Därav en del underliga murformationer.
Ha det bra
Bob
Jag tror minsann att det spökar i den där vackra tegelväggen.
Svar från Bob Bovin 2015-12-19 15:13
Hej,
Ja minsann det kunde jag inte tro.
Ha det bra
Bob
En häftig snygg berättande vägg Bob.
Skärpan sitter fint tycker jag.
/ Bengt
Svar från Bob Bovin 2015-12-19 18:52
Hej,
Ja den väggen sa en hel del. Även med viss skärpa.
Ha det bra
Bob
Jag måste få veta var denna häftiga designade vägg finns..
ingen ordning är det där men skönt se på ...

värre med oordningen nu i miljödebatten för det är inte alla
som tror på detta med 1,5...om inte de stora bolagen vill
satsa mer förstås eller hitta det de kan tjäna pengar på..

Jag vill vara positiv för kommande generationer men vad hjälper
det...du vet precis mina tankar kring detta...

Ha nu det så bra du och Ninni kan i detta så trista varma väder vi har...
Om det fanns en gud skulle jag bett om snö och lagom kallt...
Jonen är också trött på detta nu
Gun-Inger
är ni på väg till Gamla stan?
Svar från Bob Bovin 2015-12-20 09:25
Hej Gun-Inger,
Den väggen är precis bredvid Domkyrkan i i tegelhuset Liberiet. Det kan ju tolkas som avsaknad av design. Härligt vild formgivning.
Det lär inte bli någon snö ens i Stockholm den här julen. Kanske inte behöver packa ned långkalsonger den här julen.
Strax drar vi till den Gamla staden
Var rädda om er Jonen och Du
Bob och Ninni
OK Bob. Berts inlägg var väl ingen höjdare precis - men att radera? Det ger ju dels en lite konstig ordningsföljd och innebörd i de kvarvarande kommentarerna, dels ger det en fadd eftersmak. Jag försöker liksom intala mig att vi lever i en demokrati där vi visar lite respekt för vår grundlagsfästa yttrandefrihet.
Gun-Inger Arvidsson 2015-12-23 23:13
Det är också demokrati att vi ibland får radera vissa inlägg.