** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2423. Snöbrist i kungliga storstaden??

Den här bilden kunde vara från framtiden?? –men vår ”corre” tog den nyligen. Snö blir allt mer en bristvara i södra delen av landet utom sig?? –skidförsäljarna måste skapa en konstlad skidbacke??

För marknadsföring av skidor?? –till hugade kunder?? De får nog åka vidare upp till norra delen för att hitta skidåkning i riktig snö??

Skidreklam i Stockholm anno 2018-01-27

Inlagt 2018-02-08 07:42 | Läst 1577 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Nej Bob. De senaste 20 vintrarna har vi haft en rätt normal snövariation i Stockholmstrakten. Jag vet att du vill få det till att det råder snöbrist på grund av klimatförändringarna - men så är inte fallet. Rikligt med snö på reguljär basis får vi först ovanför Gävletrakten.
Ändå - under den senaste 20-åsperioden har vi haft gott om vintrar med metertjocka isar på Mälaren och höga snövallar. Den som har ett täckande bildarkiv kan lätt titta efter (mannaminnet är i regel mycket kort).

För sådär en fem-sex år sedan var det några proggisar med din inställning som spelade in en informationssnutt för TV. På visan "räven raskar över isen" sjöng barnen istället: "räven simmar över sjö-ön". Utanför såg man hur regnet piskade mot farstutrappan. Saken var bara den att när den sändes låg snön tjock i Stockholm och isarna var just metertjocka. Stort skratt ute i stugorna, och informationspengarna i sjön (kanske den där isen låg metertjock) ... :-)
ehrsa 2018-02-08 12:08
He he.. metertjocka isar på Mälaren :-) Det var en överdrift som heter duga.. Det har varken du eller jag upplevt i vår livstid! Vilken bubbla har du levt i ? Själv har jag rört mig på Mälarens isar i ett par årtionden vintertid via skridskor, även om jag har slutat med det nu.. Du kan vara glad om du har mätt upp 50 cm is någonstans på Mälaren de senaste årtiondena.. Så sent som idag så man på nyheterna (via rapport från SMHI) att det kommer bli stora förändringar framöver (och det har redan börjat) med Sveriges 4 största sjöar på grund av det förändrade klimatet, läs här: https://www.smhi.se/nyhetsarkiv/klimatutmaningar-kring-sveriges-stora-sjoar-ny-rapport-1.130313

Jag följer rätt så mycket Sveriges långfärdsskridskoklubbar hur och var man åker skridskor även sedan jag själv blivit 'inaktiv', och det som slår mig är hur kort skridskosäsongen blivit eller rättare sagt hur förändrat det tycks ha blivit var det går att åka på ett säkert sätt.. Mälaren ligger numera bara bra i sina västliga och kallare delar, här i öster och även på dess stora områden så lägger sig inte isen på samma sätt som den gjorde förr.. För mig är det uppenbart att något har hänt med klimatet de senaste årtiondena! Vakna upp Peter!
Hälsn!
syntax 2018-02-08 12:43
Nå - jag kanske överdrev på marginalen, men ett par gånger under det sena 1990-talet, och någon gång under det tidiga 2000-talet hade vi åtminstone 80 cm i sundet utanför Drottningholm, fastän det är något strömt. Hursomhelst så förändrar det inte mitt resonemang det minsta. Räven raskar fortfarande mestadels över isen i Stockholmstrakten - den simmar inte över sjön.
Du skriver:
" Så sent som idag så man på nyheterna (via rapport från SMHI) att det kommer bli stora förändringar framöver".
Nog är det underligt, att när det gäller klimatalarmisternas resonemang under de senaste 30 åren, så är det alltid något SOM SKALL hända, inte något som har hänt. När händer det? Jag har som sagt väntat i 30 år. Den där höjningen av havsnivån med upp till sju meter, när kommer den? För dig är det alltså "uppenbart" att det har hänt något med klimatet de senaste årtiondena. För det första är det ett för kort intervall för att uttala sig om klimat - man kan bara säga något om väder. Men i alla fall - vad mera specifikt är det som har hänt?
Jag är vaken Jan - hur är det med dig?