SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2472. Nä, nu får det vara nog?? –ut med vintern??

Måste det snöa varje natt i den lilla akademiska bondbyn i syd?? –finns det en högre makt?? Nä, det är väl bara slumpen?? --eller en viftande fjärilsvinge i El Salvador?? –som styr vårens ankomst??

Det är nog en obesvarad fråga?? –kanske?? Vad styr vårt väder på klotet?? –är det mänsklighetens ohejdade användning av naturtillgångarna?? Eller kanske är det planeternas närgångna influenser?? –orsakande de geologiska fluktuationerna??

Än kan man bestiga snöberget i Lund anno 2018-03-24

Många invånare, inkluderande en makthavare, namnad Trump, tror inte vi påverkar alls. Å det verkar som om de kommer att bestämma framtiden??

En dag i framtiden?? –kommer i vilket fall som helst naturen återerövra klotet?? Nya mutationer kommer att uppstå?? –kanske de inte är uppbyggda av kolföreningar som vi?? –utan kanske är det kväve som kopplar nya molekyler?? –för liv?? En sak är säker dock?? –avstånden mellan atomerna kommer att var de samma som idag.

Den nya härskaren finner föda

Inlagt 2018-03-29 07:39 | Läst 4888 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Vädret e litet felvänt just nu, så kan man nog påstå! :)
Hoppas ni ändå får några fina värmande dagar i påsk!
Mvh Bengan
Svar från Bob Bovin 2018-03-29 08:39
Hej,
Vi sitter och väntar på nästa snöstorm. Bytte inte däck igår.
Inomhus har vi varmt men ute blåser det hårt.
Hoppas att ni får en gul, god, påsk.
Roffe får det säkert bra
Bob och Ninni
Klimatfrågan är komplex. Man behöver inte köpa "hela paket" åt ena eller andra hållet.
Givetvis har människan en stor påverkan på planetens omständigheter. Hur skulle det kunna vara annat när vi hugger ner skogar och regnskogar så att det står härliga till, asfalterar större och större ytor, anlägger monokulturer över jättearealer - och sist men inte minst; ynglar av oss som vildkaniner.
Man blir ju minst sagt deppad. Kanske kan man trösta sig med en ny mobil?
Svar från Bob Bovin 2018-03-29 09:34
Hej,
Ja, det är lätt att bli deppad. Många tror att man kan tekniskt, ekonomiskt ta sig ur problemet. Kanske kan det då vara motiverat med en ny mobil om den man har är mer än fem år. Om nu tillverkarna kan lära sig återvinna kobolt ur den gamla.
Ha det gott
Bob
syntax 2018-03-29 09:47
Det där med mobilen var ironi. Att ta till sig för dom som källsorterar, köper eeekologiskt, funderar på hur korna fiser, miljösnackar mer eller mindre dygnet runt - men köper en ny mobil varje år.