SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2475. Det är inte guld allt som glimmar?? –men här det Au??

Här är roten till all girighet?? –och våld och elände?? –men också grunden till mycken kultur och skönhet?? Kan det vara färgen och beständigheten?? –som är orsaken??

Kan det vara sällsyntheten och formbarheten som spelar roll?? Jo men visst det är naturligtvis de fysikaliska och kemiska egenskaperna som ligger som viktig grund.

Det är ett av få grundämnen som förekommer naturligt som ren metall i naturen?? –det är med andra ord ett mineral?? –som här på bilden:

Mineralet guld från Kalifornien. FOV 10 mm.

Det här är en makrobild tagen med två mellanringar och zoom objektivet 40-150 mm/2,8 pro på en Olympus E-M1 II. Utnyttjande stacking av 25 bilder med fokus steg 8. Efterbehandlat i LR 6 och PS5.

Inlagt 2018-04-01 07:43 | Läst 8181 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tror det kommer att fortsätta vara den ekonomiska värdegrunden trots alla nya påfund. Mängden är ju onekligen begränsad.
Det har funnits kulturer där guld inte haft något ekonomiskt värde för den enskilde utan det enbart varit tillåtet att använda under religiösa ceremonier.
Svar från Bob Bovin 2018-04-01 10:22
Hej,
Om man valt platina i stället så hade det varit ännu mer begränsad vara.
Men det blir väl bitcoin i stället.
Ha det gott
Bob
Jag har också funderat på varför guld är så populärt, men jag tror du är inne på ett spår där. Kanske är det färgen som uppfattas som skön av mer eller mindre alla människor på klotet? Härlig bild, få lust att börja vaska guld!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Bob Bovin 2018-04-01 10:25
Hej,
Ja färg och formbarhet är nog viktigt.
Det går ju bra att vaska i vårt land.
Ha det gott
Bob