SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2533. Får SVT skoja om kungen?? –eller var det en blunder??

Visst får man skoja om överheten?? –det finns slående exempel på detta inom pressfoto ”in the past”?? Ni kommer säkert ihåg Hasse Carlbaums bild på Olof Palme?? Kronan på verket??

Den bilden fick priset som Årets bild 1965. Hasse har berättat på YouTube om hur han tog bilden. Man undrar om videofotografen på SVT hade den bilden i tankarna när han filmade Kungens invigningstal på Gotland?? Kungen stod där i talarstolen och talde till det nya regementet på Gotland och fotografen hade många möjligheter att välja bakgrund till Kungen?? Han valde den här:

Nyhetsvideo på SVT med Kungen som håller tal på Gotland

Nyhetsredaktionen på SVT måste ha sett humorn i skylten bakom Kungen?? –och kunde säkert ha fixat en beskärning av videon?? Men det gjorde man inte. Alla andra nyhetsbilder i andra nyhetsmedier skar bort den övre delen av skylten. Seniorplåtis såg inga stillbilder med detta motiv och tabloidernas videofilmer var beskurna?? Vågade man inte skoja om Kungen?? –eller var humorn för grov??

Seniorplåtis finner mycket nöje i sådana här bilder, inspirerat av Hasses bild av Olof Palme, och hade säkert tagit bilden och lagt ut den i bloggen på fotosidan??

Inte ens Filip och Fredrik tog upp det i kanal 5??

Inlagt 2018-05-29 07:27 | Läst 5273 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Humor är viktigt och jag tror även vår kung har ett stort mått av humor.
Svar från Bob Bovin 2018-05-29 10:36
Hej,
Du har så rätt.
Ha det gott
Bob