SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#174. En morgon i öknen!! –eller plocka grapefrukt till frukost!!

Det är mitt i öknen!! –i somras var det sextio grader i skuggan!! –dä ä vill ingen som bor där?? Jo, många bor där och fler flyttar dit!! –de har världen tuffaste fängelse?? –bredvid Sun City, --pensionärernas paradis!! Men är det alltid så?? Nääää!!

När jag gick upp tidigt på morgonen hörde jag hur det smattrade på taket!! –jag tittade ut och det spöregnade!! –mitt i öknen?? Jo - det förkommer!! Min vana trogen?? --tog jag på morgonrocken och gick ut i det blöta gräset!! –fram till grapefruktträdet!! --med den vita stammen!! –ett sätt att skydda mot värmen.  Det dignade av mogna frukter!!

Grapefruktträd i Phoenix, mitt i öknen. Friskt regn i februari.

Jag plockade som vanligt två grapefrukter!! --och gick över till baksidan!! Oj, här va dä blött!! Jag tog ned två apelsiner och klafsade in över altanen. Fick lämna tofflorna utanför dörren. Va det doftade friskt i regnet!! –drog in den friska luften och njöt. Den var ofta torr och dammig annars. Men ingen kolibri syntes till ännu!! –får nog fylla på sockerlagen i fågelbordet efter frukost!! Efter regnet kommer de nog tillbaka troget??

Kolibri på väg till sockerlag.

In å pressa juice från de färska frukterna!! –ett nöje som gav en underbar start på varje morgon!! Det finns inget som smakar så bra som färsk grapefrukt!! –ingen beskhet!! Kaffe, juice och flingor med mjölk!! --det var starten varje dag!! Sen i duschen!! –just lagad efter stop i avloppet.

Den gamla damens Oldsmobile!! –nittiotalare!! –V8!!

Ut till bilen!! –lånad av den gamla damen, snart 100 år!! --som ägde huset. Dä regnade fortfarande!! --det var väl sådär tio dagar på året det var så!! Snabbt in i bilen!! –fyrdörrars. Växelspak bakom ratten!1 –härligt amerikanskt!! Opraktiskt!! –men inte så dumt!! Den gamla damen hade kört bilen tills för några år sedan!! Sen hade jag bar en halvtimmas körning rakt genom stan!! –med den gamla riviga!! –V8-motorn mullrande!!

Efter en dag med alla knappar och rattar på elektronmikroskopet!! –skulle det bli kul att åka ut till Phoenix raceway!! --å kolla på dragracing!! Svårt att fånga bilarna i bildrutan!! –de hann undan för det mesta!! –å man blev lomhörd!!

Drag race på Phoenix raceway. Nästan inte croppad!

Här bränns det ena och det andra?? –så växthuseffekten späs på ordentligt. Ingen amerikan bryr sig?? –det är bara ”the American way” som gäller.

Det var bara att hoppas att kvällen skulle bli fin?? –så som förgående kväll!! Ökendammet ger en speciell röd färg!! Å du det blir en speciell doft?? –när det svalnar av och öknens behagliga temperatur når njutningsnivån!!

Kväll i öknen, med en odefinierbar doft.

PS. Det kan vara värt att läsa artiklarna i Aftonbladet där reporter och fotograf reser genom Amerika. Just nu är de i Arizona. Mer sådana artiklar från olika länder!! DS.

Inlagt 2011-10-21 07:29 | Läst 4222 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
För några år sedan spenderade jag min födelsedag i Sonoran Desert mellan Maricopa och Gila Bend. Dit skulle jag gärna åka igen.
Trevligt med en liten påminnelse :-)
Mvh /Claes
Svar från Bob Bovin 2011-10-21 08:12
Det är något speciellt. Svårt att beskriva.
Vi är i alla fall två som gillar Arizona.
Mvh
Bob.