SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2677. Det är brottom nu?? –ställ om??

Varningssignalerna blir allt mer alvarliga angående klotets klimat?? Forskarna anser att alla måste börja dra sitt strå till stacken?? –för att rädda klimatmålet att bara höja jordens medeltemperatur med 1,5 grader??

Vi måste så fort som möjligt sluta med att elda upp de fossila bränslena?? –och här börjar utvecklingen gå mot allt mer användande av el-bilar?? De flesta biltillverkarna har insett att det går att tjäna pengar på el i bilen?? Det måste vara ”ren el” för att det skall ha någon effekt på klimatet?? Det duger inte med kolkraftverk?? Här gäller energi från sol, vind och vatten??

Vatten?? –jo det finns något som heter bränsleceller?? –de kan spjälka vatten till väte och syre??

Sedan får du bara äta 300 g kött och lamm i veckan?? –å lägg av med mer mjölk än 2,5 del per dag?? Gå över till en i huvudsak vegetarisk kost?? Med rätt jordbruk så kan vi då minska växthuseffekten med 30%. Tror du inte på det här så kolla här och här.

Det är ju faktiskt så att ytterst få av oss kan räkna med att kunna smita från detta överhettade klot??

Kom grabbar vi sticker!

Inlagt 2018-10-20 07:37 | Läst 6418 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det gäller att gå före och visa vägen. Att våga.
syntax 2018-10-20 09:37
Det kan man ju smörja sig med - när man i själva verket är main streem, och vaggar fram i den bekväma och ofarliga mittfåran.
Miljöalarmisterna brukar ge oss lite tid att göra som dom säger, vanligen tio år. Åtminstone sedan 1972 har vi regelbundet fått höra att det är vad vi har på oss. Då menade nämligen den erkände miljöexperten Maurice Strong (samma år som skriften ”Tillväxtens gränser” utgavs) att jorden skulle gå under inom tio år om inte synnerligen kraftfulla åtgärder sattes in.
Ungefär ett decennium senare, år 1989 varnade FN via en högre tjänsteman, Noel Brown, för att hela nationer kunde raderas ut om inte jordens uppvärmning hejdades före millennieskiftet. Återigen var det runt tio år vi hade på oss för att undvika domedagssceneriet.
Så har det knallat på - år 2006 var det dags igen. Då var det James Hansen, världskänd forskare vid NASA och stor ikon i klimatalarmistiska kretsar, som ansåg att det bara var ett decennium kvar att agera. Annars skulle Manhattan sjunka ned i havet och hälften av jordens arter skulle dö ut.
Nyligen var det dags igen. Då refererade Johan Rockström svensk professor i Miljövetenskap till en nyutgiven rapport av FN:s klimatpanel - och hävdade att; ”...hela världen måste drastiskt öka tempot och de kommande tio åren blir helt avgörande...” om den ekologiska katastrofen ska kunna undvikas...
Så gott folk – om trenden skall fortsätta (och varför skulle den inte det?) har vi tio år på oss, och därefter tio år, vilka följs av nästa tio år – och så vidare... :-)
light 2018-10-20 09:53
Tänkvärda ord. Och det är så sant som ordspråket lyder: Människan spår, men Gud rår!
Just nu befarar jag att vi "faller fritt" eller är mycket nära denna gräns, och det är en skrämmande tanke...
Hälsningar Lena
syntax 2018-10-20 16:53
Rädda människor är fogliga människor.
Heder åt dig Bob, du hänger med i modern forskning och vetenskap, och tar dessutom till dig nya forskningsrön! Det är annars det som är det stora problemet numera, det finns så många 'skeptiker' som tror att dom har kunskap, men hur ska dom kunna ha det när man lever kvar i gamla kyrkböcker och annat hokus pokus.. Hörde på radion senast idag om alla dessa 'skeptiker' hit och dit.. nu var det vaccinationer som folk är 'skeptiska' mot, det finns nån 'mumbo jumbo' forskare som för rätt så längesedan publicerade en forskningsrapport som visade att vaccinationer var farligt, den forskningsrapporten underkändes p.g.a. fusk, men lever fortfarande kvar som om det skulle vara en sanning.. och folk vaccinerar sig inte mot Mässlingen t.ex.. och barn dör på grund av det.. I dagens mediasamhälle med dessa (o)smartphones sprids lögnerna dessutom ännu snabbare, grupper bildas.. som blir så kallade 'filterbubblor' där ingen ny information kommer in, man ser bara de 'sanningar' som den inskränkta gruppen har och tar inte till sig något nytt.. Att informera andra som inte vill förstå är inte lätt, bra Bob att du inte heller bryr dig om dessa! Säger som Ingemar Stenmark (lika gammal som jag) en gång irriterat sa till sportjournalisten Sven 'Plex' Petterson "He e ingen idé att förklar för någon som int begrip.." Bra blogg här!
Hälsn!
syntax 2018-10-20 18:51
Det lite märkvärdigt med dig Jan. Har du förlorat någon debatt mot folk som inte tycker som du? Är det därför som du utgjuter dig i så hånfulla och ringaktande ordalag? Är du frustrerad över något tillkortakommande?
Vilken vetenskaplig behörighet har du när du tycker att du kan sätta dig på folk med svepande formuleringar och i avsaknad av all substans? Säkert frågar du då efter min behörighet, och jag kan lugna dig med att den ligger på den högsta universitetsnivån.
Jag ids inte gå i egentlig debatt med dig - jag är inte din lärare! Ändå sticker det i ögonen, det du säger om vaccination. Visst – fördelarna med vaccination överväger nackdelarna rejält, men nackdelarna finns, och dom drabbar verkliga människor. Har du hört talas om narkolepsi? Den orsakades av ett vaccinationsprogram här i landet för inte alls länge sedan. Tror du att dom unga människor som fick sina liv förstörda tror att dom har drabbats av "mumbo jumbo”? Nej, dom drabbades av vetenskaspfolk som inte levde upp till sin vetenskaplighet!
ehrsa 2018-10-20 21:06
Det går inte att debattera med dig.. kan bara hålla med 'Stenis'.. Som jag sagt tidigare till dig så ser jag fram mot en egen blogg från dig någon gång.. det låter som du har mycket skepticism att framföra där.. men jag är inte säker på att jag skulle följa den, den skulle antagligen bli för tråkig och enformig och osaklig.. och troligen inaktuell dessutom, med tanke på kyrkböckerna.. tro mig, det är nya tider nu, med modern forskning dessutom.. Men jag skulle gärna titta på dina bilder, det är ofta rätt kul trots allt..
Hälsn!
syntax 2018-10-20 21:41
Som jag framhöll här ovan Jan: Jag är inte din lärare. Det blir ingen mer debatt.