SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2715. Klart att passera?? –mot julen??

Så var det dags?? –Jul igen med all dess stress och klappar och dekorationer?? Alla älskar denna kommersiella högtid?? –utom seniorplåtis?? Likafullt kan han inte låta bli att se på vad som göres i byn??

Varje år lika dant?? –stora gröna volanger hängs upp över gatorna?? Kommunalgubbarna är i vägen medan det göres?? –men alla utom en är glada att se det?? Seniorplåtis undrar hur många dagisplatser som försvinner per år?? För kostnaden för julvolanger??

Juldeco på gång i Lund anno 2018-11-19

Inlagt 2018-11-27 07:32 | Läst 4163 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Bob.
Jeg holder fuldstændigt med dig, Var det ikke for børn og børnebørn, så kunne jeg godt undvære al det halløj. Typisk situation, som også kan ses her i byen.
"Skånetrafik" hvad betyder det :-)
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS: skåne (med lille s) på dansk lig med = "vise hensyn og undlade at udsætte for noget ubehageligt eller fysisk anstrengende" eller = "undlade at belaste eller beskadige".
Svar från Bob Bovin 2018-11-27 14:21
Hej,
Jag tyckte inte om julen ens när jag var liten. Vi älskar barn och barnbarn och min assistent Ninni älskar julen. Vi vill att barn skall ha det bra och gör allt för att de skall tycka om Julen.

Skånetrafiken är ett bolag som ägs av landstinget och finansieras av skattepengar. De skall sköta trafiken i regionen Skåne. Efter inträde i EU så köpes det verkliga arbetet av stora bolag i Europa.
Vi har motsvarande ord till ”skåne” i svenskans ord skona. Som alltså betyder det samma som det danska ordet.
Ha det gott
Bob