SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#184. Turistsevärdhet?? – #1!! –en fotoaffär?? Kameror superbilligt!!

Har man landat i huvudstaden!! –en av de största i världen!! --så gäller det att se det viktigaste!! För kamera freaks så är?? --#1!! –naturligtvis en kameraaffär!! Å i den här staden så är det Yodabashi Camera i Shinjuku!! –som gäller!! Här kan man välja kamera!!

Yodabashi Camera!

I Japan finns det stora fotoaffärer!! –hur många som helst och de största finns i Tokyo. Första gången jag var i denna jättestad åkte jag så fort som möjligt till Shinjuku där stora taxfria affärer fanns!! –och finns. Den största är Yodabashi Camera!! --som öppnade där 1975. Idag finns det 21 affärer i Japan och du kan gå in på nätet (http://www.yodobashi.com/) och få sidan översatt av Google.

Det är kul å gå in å jämföra priser!! Som ett exempel, Olympus E-P3 med kit-zoom kostar 7800 kr. och på en svenska site kostar den 9000 kr. Inte så stor skillnad. Det var andra tider i början av 80-talet!! –när japansk Yen var en fjärdedel i värde.   

Så jag köpte en Nikon F3, med 50/1,2 och 180/4 gluggar till klart under halva priset mot i Sverige!! Jag fuskade ju bort momsen också!! (preskriberat nu) – å det är det ju ingen som gör numera?? Tyvärr var det inget bra köp?? --då exponeringsmätaren aldrig fungerade korrekt på denna kamera.

Yodabashi Camera är värt ett besök idag också!! –här finns absolut allt i kameraväg!! Jag har bara sett en mer avancerad affär och det är B&H i NY!! Man kan gå runt en hel dag!! --och bara klämma på alla kameror!! –ja, även Leica och Hasselblad modeller av alla typer.

Om man inte har fått nog av nya kameror?? --så kan man nästa dag besöka några affärer för begagnade kameror. De är nästan lika stora!! –allt finns!! Om du vill se flera hyllmeter av svarta Leica M!! –så åk till Tokyo Ginza. En gång i tiden var det billigt!! Köpte en Canon 7 för 300 kr, en gång för länge sedan!!

Men glöm inte att plåta!! –kanske med en ny kamera!!

Mo´s har flyttat från Springfield till Japan!

Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Inlagt 2011-10-31 07:03 | Läst 7125 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver