SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2929. Valet är lätt?? –eller …..

I dessa tider dyker det upp alternativa fortskaffningsmedel?? –de säges vara mer miljövänliga än de klassiska fordonen som t ex taxi?? Det visar sig att det är inte så enkelt??

Man måste väga in alla miljöpåverkande faktorer?? –om man skall göra rätt val??

Ska man välja den elektriska varianten av ”sparkstötting” eller bilen?? Å en sak är säker?? –vi måste sluta att bränna fossila bränslen?? –så fort vi kan??

Vad väljer du för fortskaffningsmedel?

Inlagt 2019-07-13 07:00 | Läst 2089 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
I tider då vi behöver röra på oss mera, fyller marknaden på med sina alternativ! Små eldrivna leksaker för kortare avstånd i en stad, där man borde kunna gå i stället, eller åka buss eller T-bana! Och det verkar vara mest ungdomar, som för övrigt kan gå eller springa som tycker det här e intressant och kul!

Och allt rör sig om städer/Stockholm! Hur gör man utanför Stockholm?
Där dyker det inte upp små billiga transportalternativ!
Och se'n har vi det här med batterier till allting, ursäkta mej! ;)
B)
Svar från Bob Bovin 2019-07-13 10:19
Hej,
Du hat rätt i att benen borde vara det naturligaste transportsättet och med dessa en cykel vid längre väg. Sedan kommer buss och tåg kollektivt.
I storstäder kommer nog detta bli framtiden.
På landet får nog el ta över för längre sträckor.
Klapp
Bob
Benganbus 2019-07-13 13:25
Å eftersom de som bor i städer ofta har alla fördelar, nära till allt, och har bra kollektivtrafik, så tycker jag man bör kompensera landsbygden mer i framtiden! Typ billigare bensin/el, och också mindre skatt för pensionärer och låginkomstagare på landsbygden! Annars kommer dom inte att ha råd att vara med på miljötänket framöver! Det blir för dyrt för dom! B)
Jag skulle inte välja "elsparkstöttingen" eftersom jag tycker de verkar livsfarliga. I städer går jag alltid till fots även om det blir väldigt långt ibland. Till jobbet kör vi båda bil av praktiska skäl men en går i alla fall på el numera (den som går längsta sträckan). Men "vad kostar det miljön" att tillverka batterierna? Det är inte helt enkelt att ta hänsyn till alla faktorer. Gillar ovädret i bakgrunden på din bild, passande till denna frågeställning.
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2019-07-13 10:24
Hej,
På sikt kommer nog el och batteriproblemen att lösas. Nu finns det avarter av business som styr. Även sparkstöttingar med el är nog en fluga.
Bilden är tagen av vår Corre (dotter), som bor i Gamla stan. Hon går till jobbet.
Ha det bra
Bob
Undrar om det nägonsin har tänkts på miljönettot, i samband med jakten på ersättning av fossila bränslen /NE
Svar från Bob Bovin 2019-07-13 10:25
Hej,
Just nu styr endast pengar miljönettot. De fossila bränslena måste fasas ut snabbt.
Ha det väl
Bob
Härlig molnbild! Själv tycker jag det råder en obalans beträffande uppmärksamheten på miljön. Mest uppmärksamhet är på små "personliga" insatser som, ursäkta, knappt märks i ett globalt sammanhang, mindre på de stora industriella insatser som på sikt kommer vara avgörande. Industrin är den sektor som släpper ut mest och som eftersom den är stationär lättare kan göras om till el, utan batteritillverkning dessutom. Men det kräver politiska beslut om elproduktion i större skala. Miljöfrågorna har fö ersatt religionen som uppdelande människor i goda och onda, eller i alla fall goda och dåliga./ Björn T
Svar från Bob Bovin 2019-07-13 14:33
Hej,
Jag håller i stort med dig. Stålindustrin håller ju på med att utveckla kolfria metoder. Fler industrier måste göra det.
Det är ju inte bra med religion i det här fallet.
Ha det väl
Bob