SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3011. Den vertikala kommunikationen?? –går över till Swish??

Vi går in i moderna tider?? –myntets betydelse skiftar form från metall?? –till något imaginärt?? –bestående av elektroner och svårförståeliga energivågor?? Vad är det man skall mäta?? –värde??

Numera blir det färre och färre kommersiella transaktioner som sker med mynt?? –utan lastkortet tar över mer och mer?? –och snart är det passé??  Då tar smartfonen över?? Med sitt Swish!!

Det är ju då inte förvånande att den institution i vårt land utom sig som sköter den ”vertikala kommunikationen” har gått över imaginär kommers?? –ty de är ju redan experter i handlingar baserade på tro??

Så i Storkyrkan, den som ligger i Gamla stan, kan man nu ”Swisha” den profana betalningen elektroniskt för ljusen?? –de tankebärande:

Swisha ett ljus till minne av den du vördar i Gamla stan anno 2019-09-28

Det brinnande ljuset är en vacker symbol?? –för minnet av en vän?? Det kan inte vackrare visas än i Marias välkomponerade bild från Storkyrkan:

Minnenas ljus i Storkyrkan

Inlagt 2019-10-03 07:36 | Läst 2682 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Kul bilder - men väl så skrämmande.
Så fort man har fått till det kontantlösa samhället så är bankernas och myndigheternas våta dröm uppfylld - total information över alla privatekonomiska/geografiska förhållanden.
Lite smolk har dock kommit i myndigheternas bägare på senare tid: Det kontantlösa samhället har visat sig oförenligt med rimliga beredskapskrav.
Svar från Bob Bovin 2019-10-03 10:55
Hej,
Ja, vi som vill ha en fet sedelrulle i fickan ligger inte så bra till. Man behöver ju ha minst en 15 laxar på fickan för att kunna sticka om det osar katt.
Ha det väl
Bob
Det är i alla fall levande ljus, besökte en kyrka i Rom för en 30 år sedan och redan då var det modernt tänk i kyrkan. Ljusen var elektriska och man kunde tända sitt ljus med en brytare, en för varje ljus
Svar från Bob Bovin 2019-10-03 18:02
Hej,
Klart att det måste vara riktiga stearinljus. Droppfria.
Ha det väl
Bob
Bra det här med elektriskt! Så nästa steg blir väl att swisha iväng en peng för en stunds ström till ett elektriskt ljus! Ett ljus som påminner om ett stearinljus, men har en liten spetsig lampa upptill, där ljuset darrar! :)
Svar från Bob Bovin 2019-10-03 18:03
Hej
Frågan är väl om inte stearinljuset är mer miljövänligt.
Klapp
Bob
Själv uppskattar jag Swish mycket!. Bra illustration och gillar sista bilden extra! Hälsningar/ Björn T
Svar från Bob Bovin 2019-10-03 18:05
Hej,
Håller med. Swish är praktiskt i enklare affärer.
Ha det väl
Bob
Riktig ljus ska´re vá!! Tänd ett ljus, och låt det rinna.