SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1877. Fältstudier med 2400 mm FOV?? –med storkar??

Fotografering av fågelbo bör helt undvikas. Om man inte kan plåta på långt avstånd?? –så att man inte stör?? Storkboet vid Vombs ängar kan man se från sådär 400 m.

Prins Oscars storkar vid Vombs ängar har nu tre stora ungar som flaxar och ständigt vill ha mer mat!! –grodor.

Seniorplåtis tog med de två Canon Extender EF 2x III och II och satte de på Canon EF 300 mm f/4 L IS. Kopplad på Olympus Pen-F så blir det som 2400 mm FOV.

Bob-gluggen 2400 mm f/16 redo vid storkboet i fjärran

Den här dagen sken solen från nästan klar himmel och vinden var svagt från norr. Men tyvärr fanns det värmedaller i luften?? –och det ser man med en så här lång brännvidd. Det är naturligtvis mycket svårt att ställa fokus?? –och jag har inte hittat fokushjälpen med ”peaking” på min Pen-F?? När det är en adapter kopplad till manuellt objektiv?? Är det någon på FS som vet hur man hittar det i menyn på Pen-F??

Här kommer några obeskurna bilder med det här ”objektivet”:

Prins Oscars storkar vid Vombs ängar plåtade med 2400 FOV anno 2016-06-09

Hur ser då bilden ut om man plåtar med ”normal-objektiv” med 600 mm FOV. Här med Panasonic GM5 och Panasonic 100-300 mm zoomen.

Man kan nog säga att den här gluggkombinationen med 2400 mm FOV är nog inte att rekommendera för den seriösa naturfotografen. Riktigt långa gluggar till lågt pris finns inte idag.

I en kommande blogg skall jag visa hur det ser ut med två extendrar, 1,4x och 2x  i rad med 300 mm gluggen på en Pen-F.

Inlagt 2016-06-17 07:42 | Läst 2271 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ja. värmedaller är ett problem vid långa avstånd. Fick tips från en skytt att fota från en hög position och ner på motivet för att slippa dallret, men det kan ju medföra både praktiska och estetiska problem.
Svar från Bob Bovin 2016-06-17 11:22
Hej Magnus,
Dallret är svårt att undvika på sommaren. Högre höjd gick inte att få här. Jag har ingen drönare och en sådan hade jag inte vågat skicka nära boet. En kall morgon med svag vind från norr skulle kanske minimera daller.
Hoppas snart få låna Olympus 300 med 1,4x. Då kan man få autofokus och kanske bättre träffsäkerhet.
Hälsa grabben på hyllan
Bob och Ninni