SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3098. Gott Nytt År!! –kameranördar och fotoflanörer??

Det viktiga är bilden?? –vägen dit är inte så viktig?? –likafullt är det intresseväckande att få redan på hur andra fotografer bär sig åt för att fånga bra bilder??

Nu kan man diskutera vad som är en bra bild?? –därför att det är inte samma sak för olika människor. Dylika meningsutbyten kan vara mycket lärorika?? –men tyvärr rätt så ovanliga. I stället är det vanligare att prata om vilken kamera man måste ha för att ta bra bilder??

Många har ju åsikten att man måste ha det senaste och mest avancerade kameran för att va på den säkra sidan att klara alla situationer?? Sedan finns det några nostalgiker som gillar att utmanas av svårigheten att ta bilder med de fundamentala metoderna?? –utan teknisk datorhjälp??

Båda grupperna har säkert kul i sitt utövande?? –hoppas bara att de tar bra bilder??

Gott nytt år med många bra bilder under 2020

Inlagt 2019-12-31 07:46 | Läst 3981 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Du får passa dig Bob.Du kan anställas på heltid som reklamfotograf för Leica om dom ser den här bilden. Hur ska du då hinna ut och flanera.
Gott nytt!
/Bengt H.
Svar från Bob Bovin 2019-12-31 11:34
Hej Bengt,
Jag hinner ut. Den här bilden tog 5 minuterat att arrangera.
Skulle Leica erbjuda det så är det ok, om jag fick bestämma tid och lön.
Gott nytt själv
Bob och Ninni
Gott Nytt år!
Det var många kloka ord i den berättelsen.
Jag håller med om att vi ser olika på vad som är en dålig bild, eller bra. Även lärarna på fotoskolan hade olika åsikt..
Sedan funderade jag på om de billigare Leica är något att ha. T.ex en analog CL?
Ha det så gott
Jerry
Svar från Bob Bovin 2019-12-31 11:41
Hej Jerry,
Många är tveksamma angående CL. Men Minolta CLE finns det experter som anser är i klass med Leica M7.
Ha det väl
Bob
bassa 2019-12-31 12:09
Hej Jag tror det var något problem med batteri och mätare exponering, som inte Minoltan cl led av.
Bara något svagt minne.
/ Bengt H.
Peter Hennig 2019-12-31 14:44
En sak med Leica CL var ju den mycket korta mätbasen, i kombination med förminskningsfaktor i sökaren. Man rekommenderade den egna tvåobjektivkombinationen; Summicron 2/40mm och Elmar 4/90mm. Faktum är att det var det ljusstarkaste som funkade för ett tele på Leica CL - men det gick ju i och för sig att sätta på ljusstarkare telen från M-systemet, med påföljd att avståndsinställningen gick åt helsifyr. Den oinitierade förstod inte riktigt varför det blev oskarpa bilder med CL i vissa lägen.
Hej, Bob, en vacker bild av en vacker kamera! Jag har funderat på om bilden är viktigare än kameran. Själv tycker jag att motivsökning och fotograferingsögonblick är trevligast just för mig, och att titta på resultatet. Även kameran och objektiv är viktiga verktyg för mig. Då blir jag inspirerad att gå ut och fotografera, och det gör jag ofta. Det behöver dock inte vara den dyraste och nyaste kameran utan en av god kvalitet och som känns bra i hanteringen. Om det blir en bra bild av någon anledning, ja, då är det extra bonus! Gott Nytt År önskar Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2019-12-31 15:29
Hej,
Så är det för mitt fotograferande också. Glädjen att variera efter humör kan ge nya bilder.
Gott Nytt År
Bob
Bilden är viktigare än kameran, som bilden ger prov på ...
Gott Nytt År!
- hawk
Svar från Bob Bovin 2019-12-31 21:13
Hej Håkan,
Snällt sagt och det värmer som brasan.
Gott Nytt År
Bob
Vilken häftig nyårsbild från en Leicafantast! Den vackra gamla Leican i en suverän miljö. Bra bild och bra genomfört! Gott Nytt År önskar jag er/ Björn
Svar från Bob Bovin 2019-12-31 21:22
Hej Björn,
Tack skall du ha.
Jag återvände av en slump till gamla Leica för ett år sedan. Jag slutade använda min 30 år gamla M2 i början av 90-talet. Fantast är jag nog nästan, men skulle vilja hinna lära mig mer generellt om foto. Fram för allt hinna ta mer bilder med olika kameror.
Jag vill önska dig ett Gott Nytt År 2020
Bob
Khalad 2019-12-31 23:00
Hej Bob, det fanns inget negativt i tillägget fantast, men jag borde sagt entusiast så hade det inte kunnat uppfattas annat än positiv :-)