SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3101. Leica aficionado?? –lästips??

Kanske julklappspaketen innehöll böcker?? –under din gran?? De flesta får deckare?? –som om vi vill fly verkligheten?? Fotonörden kan möjligen ha fått en fotobok?? –nyskriven troligen??

Några köper sin julklapp på antikvariat via nätet?? –då nya tider råder?? Återbruk har blivit ”comme il faut”?? –så Corren fixade en passande bok i julklapp till nyblivna Leica-nörden?? –seniorplåtis??

Det blev den här boken med ett kapitel om ”Photograhie und kunst”?? –turligt nog inte skriven med fraktur tyska??

Leica II med Summar 50mm f2 i rätt tid för boken

Det visade sig vara en fotobok med massor av bilder tagna på 1930-talet med Leica kameror. Den är skriven av Dr. Paul Wolff, en superkänd fotograf som ger ut fotoböcker i jätteupplagor. Den här har titeln ”Meine erfahrungen mit der Leica” och är från 1939.

Leica II med Hektor 2,8cm 6,3 och diverse böcker

Det kan vara intressant för en fotonörd att se hur bilder skulle se ut på 30-talet?? –även om seniorplåtis inte tar sådan bilder idag. Det slående är att tekniskt sett är bilderna av hög standard. Det finns dock en slags ”romantisk” naivitet?? –och det skulle vara ”vackert”.

Så köp en gammal fotobok?? –de är ofta billiga på nätet??

Inlagt 2020-01-03 07:50 | Läst 1459 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Nej inga böcker men jag gav bort många böcker denna jul. Dels då det var många fynd på vårt bibliotek då de sålde ut böcker som aldrig varit lånade. Särskilt då vissa fotoböcker samt böcker om musik. Sedan köpte jag om New Yorks historia till dottern o ett barnbarn som helt förälskat sig i denna stad.

Rariteter som du visar är inte så lätt hitta.

Visst det är alltid intressant givande så bilder från förr men jag o John gillar väl på sitt sätt titta i alla fotoböcker men blir inte att vi köper böcker längre utan i så fall lånar p biblioteket med där finns inte så stort urval. Det saknas pengar i denna kommunen så de har dragit in bokbuss, massor med kultur för politiker förstår inte att kultur är så viktigt för alla människor.
God natt sov gott båda ni hälsar vi
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2020-01-04 13:10
Hej,
Böcker är bra julklappar för all åldrar.
Tyvärr skär man ner över hela landet då det gäller bibliotek. Det är stor synd.
Numera så gillar jag bilderböcker. Läser inte så mycket numera.
Hälsa Jonen
Bob