SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3180. Ryssen har åkt hem??

Turisterna på Stadsholmen i Kungliga huvudstaden har försvunnit?? –det gick fort det?? Vanligen vimlar det av gäster över allt på gatorna och restaurangerna är fullsatta??

Nu är det tomt meddelar vår Corre Mia, som var ute och stödköpte pizza, och godis till hemmajobbarna i familjen. Hon visar här hur Stora Nygatan ser ut kl 15 dagen onsdag:

Stora Nygatan i Gamla stan kl 15 anno 2020-03-18

Man undrar hur sårbart ett modernt samhälle är i dagens libera marknadsekonmi??

Inlagt 2020-03-22 07:57 | Läst 2064 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Viktig dokumentation av denna mörka tid! /JE
Svar från Bob Bovin 2020-03-22 10:21
Hej,
Ja vi bör nog visa hur det ser ut idag.
Jag har inte varit inne och kollat i centrum av Lund än. Man har ju fullt upp med att fixa vardagen.
Hälsa Märta och ha det väl
Bob och Ninni
Kusligt folktomt!
Svar från Bob Bovin 2020-03-22 13:03
Hej Bo,
Mycket kusligt.
Funkar det bra med lunch på Katten? Är det mycket med folk.
Hoppas du mår bra. Här är det ok, bortsett från Corona rädsla
Ha det väl
Bob
cowboy 2020-03-22 20:40
Kattens drog ner öppettiderna i torsdags 19/3 och permitterade folk. Jag har, förutom en gång i förra veckan, bara varit där för lunch i fredags 20/3 och då var man glatt överväldigade över det stora antalet lunchgäster/bokningar, vilket man hoppades är ett trendbrott (det hade varit väldigt tunt med gäster tidigare under veckan, jag fick intrycket att typ 2/3 av lunchgästerna då var borta).
Jag tror nog folk förstått att stöttar man inte sina favoritställen (med iakttagande av alla de försiktighetsåtgärder som nu gäller i samhället) nu när det krisar för dem så tar det inte lång tid förrän de är borta för alltid.
Vill man äta lunch där är det m a o åter säkrast att boka bord i förväg.

Här från Lunds sydvästra hörn är allt bra och solen skiner. Inte mycket folk ute trots fantastiskt vårväder. Det är bara +1 grader nu i kväll, det är is i hästarnas vattenspannar i hagen varje morgon - det är m a o för tidigt att hänga undan dunjackan för säsongen.

Vi hörs
Det är ganska fint också med det ödsliga, ska nog själv ta mig till dessa gator senare, ska nog stödköpa en Strömmingsrulle med öl till lunch.. vid Kornhamnstorg.. I mitt närområde Tantolunden och utefter Årstaviken är det däremot alldeles för mycket folk nu.. det är dit man har flyttat flanerandet!
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2020-03-22 13:05
Hej,
Ja vi ser också rätt mycket som är ute och går på Hardebergaspåret. Vi gamlingar måste ju få någon motion under denna underliga tid.
Ha det väl
Bob