SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3192. Climate crises?? –kors i taket?? –marknaden inser att det är på väg käpprätt åt helvete??

Det kanske börjar sippra ned information till makthavarna?? –de som tjänar massor av pengar?? –med andra ord marknaden?? De vetenskapliga rapporterna blir kanske äntligen förstådda??

I vilket fall som helst så rapporterar The Guardian att JP Morgon har skrivit en hemlig rapport och påpekat att jorden kanske passerar en oåterkomlig punkt?? –vad gäller klimatet??

Shelf isarna på Antarktis smälter å smälter inte

Klimatet på vårt jordklot är mycket komplext?? –och kan bara studeras på alvar av verkliga experter på olika områden?? Ingen kan förstå hela bilden av hur klimatet förändrats av vår ”onaturliga” förbränning av fossila kolavlagringar i berggrunden?? Det är inte plats för några lekmän att tycka i denna alvarliga fråga.

För att ge en lite bild av hur komplex situationen är och hur svårt det är att mäta förändringar. Fundera på detta. Visste du att glaciärerna på Antarktis smälter olika?? –så att på ena sidan växer glaciärerna och på den andra sidan smälter de av och blir mindre? Vetenskapen försöker förstå detta genom att studera strömningar längs den branta kanten på glaciärer som glider ut från land?? Det beskrivs till exempel i det här arbetet i tidskriften Nature. Försök att förstå den texten?? –den är inte lätt?? I den här tidskriften kommer det inte in några spekulationer utan hårda fakta och tolkningar av data. Varje insänd artikel granskas av två vetenskapligt skolade redaktörer anställda på Nature och minst två ”hemliga” expert forskare i ämnet. Om en granskare motiverar ett nej, så kommer inte artikeln att publiceras i Nature. Jag vet vilket nålsöga det är?? –jag har lyckats publicera tre vetenskapliga artiklar i Nature.

Det är därför som jag vill uppmana att tro på de stora vetenskapliga panelerna av experter som avger samlade rapporter till beslutsfattarna. Det är inte plats för beslut baserade på ett tyckande på nätet?? Jag skulle då mer rätta mig efter de här två herrarna som bor på isen:

Konferens om isen i Antarktis med argumenterande Kejsar pingviner

Inlagt 2020-04-03 07:39 | Läst 4462 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vi är i grunden samlare och jägare och att förstå större sammanhang har inte behövts för vår äverlevnad! Nu behövs en större förståelse och det är inte alla givet tyvärr! Och även om fler börjar att fatta så kan det vara försent! Synd på så rara ärtor som livet på jorden kunde ha varit! Men det gäller att passa på så länge det varar, fint väder i Gnesta just nu, så det blir en skogspromenad senare! För om morgondagen vet vi intet! Så Carpe liksom! :). /B
Svar från Bob Bovin 2020-04-03 09:09
Hej,
Jo, vi har gigantiska problem. Det gäller att göra förberedda insats inom många områden.
Klokt att du tar en morgon tur
Klapp
Bob