SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3243. Så var då år 2019 redovisat?? –i familjens årskrönika??


Vi slutade att göra klassiska fotoalbum?? --för mer än 5 år sedan?? Varför?? –jo tiden sprang ifrån oss?? –det fanns inga stora album att köpa och fotohörn gick ur tiden?? –nästan??

Ett års bilder rymdes vanligen i ett album?? –och kostnaden visade sig i stort sett vara runt 600 kr?? --totalt med album och ungefär 200 st 10-15cm färgkopior. Plus klister eller fotohörn?? Fotohörn var lösningen?? –fann vi den hårda vägen?? Det fanns inget fotoklister att lita på??

Den digitala tiden hade nu fört oss in i bilder i form av nollor och ettor?? –och varför då inte göra fotoböcker i stället?? Många firmor åtar sig att ta dina filer och designa en årskrönika på stubinen??

Assistent Ninni ville fortsättningsvis ha koll på detta å då visade det sig att proffsfirman Crimson har en mjukvara som kan hjälpa dig till detta?? Vi har nu använt detta program i minst fem år och det är ”hårdtuggat” och tar sin tid av oss båda, mest Ninni, tills vi har en tyckt upplaga?? Det blir i stort sett ungefär 250 bilder i en årskrönika för oss, våra två barn och deras familjer??

Boken är i formen 28x28cm och bilderna skrivs ut på en form av matt fotopapper?? Så här ser årets upplaga ut:

Årskrönikan för tre familjer som kaffebordsbok

Årets krönika blev nog tekniskt sett den bästa vi gjort?? –puh, men det tar tid?? –säkert 10 helarbetsdagar.

Inlagt 2020-05-24 07:34 | Läst 1716 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Tjusigt! Heder åt väl genomfört arbete. Jag gör fotoböcker vid speciella tillfällen som tex bröllop inom familjen eller jämna födelsedagsfiranden. Jag vet precis hur mycket tid det tar när man vill ha full koll på layout med alla detaljer. Det är kul att ha och jag önskar att jag gjort fler årskrönikor, inte bara en digital som vi har nu.
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2020-05-24 21:07
Hej Lena,
Tack. Vi har album som handlar om familjen från 1966. Ninni har gjort en stor insats varje år.
Ha det väl
Bob