SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1933. De är så goda?? –och vackra??

Det är en fantastisk tid nu?? –i en prunkande natur?? Bär och frukter visar nu upp sig i hela vårt land?? –å nästan alla arter når mognad i ”landet utom sig”.

Vår fantastiska ”allemansrätt” gör att vi alla kan skörda i naturen nu tillsammans med alla djur. Det viktiga är att vi alla vårdar denna rätt och visar ansvar. De som kommer hit från andra länder måste få lära sig denna rätt och det ansvar som följer.

Det är inte bara ute i naturen som frukterna dignar?? –även i våra trädgårdar får vi mycke att ta hand om?? Här tror jag det brister ibland?? –plocka in naturens gåvor.

En regnig kväll, strax innan solen skulle gå ned i horisonten, kikade solen fram och gav ett magiskt ljus?? Så mättat med gult ljus?? –att seniorplåtis fick rusa ut i regnet och plåta de våta Opalplommonen.

Mogna Opalplommon anno 2016-08-03

Då blev jag varse att man borde plåta den här vackra frukten:

Plommon anno 2016-08-03

Inlagt 2016-08-12 07:41 | Läst 2557 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Plommon är inte bara vackra, de är goda också. Nackdelen med plommonträden är ju att dom bär massor av frukt det ena året för att nästa år knappt orka skapa några alls.
Vore ju mycket smartare att dela upp det lite så att man fick en lagom skörd varje år.
Allemanrätten gäller ju inte att man får gå in i trädgårdar och plocka, det verkar tyvärr inte som om alla förstått det.
Ha de gott och hälsa !
ing-marie
Svar från Bob Bovin 2016-08-12 08:44
Hej,
Ja vårat träd gav inget förra året.
Det pallas ju ett och annat plommon, men det gör inte så mycket.
Ha det bra
Bob
Om man kan säga att en frukt är vacker så är det nog plommonen, men sina fantastiska färger.
Ha det gott!
Svar från Bob Bovin 2016-08-12 08:45
Hej,
De är granna individer.
Ha en fin dag
Bob
De där plommonen ser oerhört goda ut i det varma ljuset.
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2016-08-12 08:46
Hej,
Vi har många i frysen nu.
Ha det bra
Bob
Har varit ett par gånger på ett litet utmärkt hotell i Frankrike ) där frukostbordet hade 4-5 olika plommonmarmelader, vilket tillsammans med äkta Brioche gjorde starten på dagen, ehrmm toppen!

(http://www.burgundyeye.com/restaurants/restaurants-1/dijon-area/restaurant-domaine-saint-antoine-lamarche-sur-saone/

Koka, Bob!

-J!
Svar från Bob Bovin 2016-08-12 14:24
Hej,
Det låter verkligen gott. Vi har haft många fina matupplevelsen i Frankrike.
Vi har kokat tre omgångar marmelad. Å frusit in resten.
Tack för länken
Ha det bra
Bob
SallyIV 2016-08-12 15:29
På väg till Lamarche sur Saone (norrifrån), så en bit efter man svängt av från motorvägen åker man i en stor lövskog förbi en löggrossist med jättehangarer - gissa hur fint det doftar.

Hotellet och dess mat kan rekommenderas: Foie Gras med olika pepparsorter, lökmarmelad, blommor på glastallrik på ett svart skifferunderlägg t ex. Stil!.

-J!