SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3262. Mini-mini dä bra?? –för den obemärkte fotoflanören??

Ju mindre ju bättre?? –blir mottot för fotoflanören?? Låg vikt och nästan osynlighet?? –underlättar för en gubbstrutt?? –på jakt efter den heliga gralen?? –eller den rätta bilden.

 Det finns mindre kameror?? –för byxfickan eller rocken fickan?? Men det är inte många som kan hantera nästan vilken glugg som helst?? En är den sedan länge spolade Panasonic GM5?? –en m4/3 kamera med bara 16 Mpix?? Men å andra sidan är det ungefär samma upplösning som analog film??

Sätter man så en slimmad gamling Canon 25mm f3,5?? –en gång, 1956, den ljuskänsligaste 25mm vidvinkel gluggen?? Favorit hos många proffs, som följde Robert Capas lag?? –är din bild dålig ---- så är du inte nära nog!!

Hon är lätt på foten hon Panansonic GM5 med Canon 25/3,5

I det ständiga fotoflanerandet kan man vara obemärkt granskande det riktigt hårt arbetande?? –de som bär upp samhället med sitt idoga flit?? Så som denna yngling?? –vilken hanterar sin byggmaskin??

Spegel, spegel på traktor där ge mig backsikt

Inlagt 2020-06-12 07:35 | Läst 1693 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Lumix och Canon blir ju en mycket snygg kombination,
och praktiskt/lättburen också! :)
/B
Svar från Bob Bovin 2020-06-12 09:24
Hej,
Du vet, bl 8 skarpt mellan 1m och Coop. Tusendelen inget problem med skakig hand.
Håller med den är snygg. Enkelt ä snyggt.
Klapp
Bob
Hej Bob, det är en svårslagen promenadkamera det där, och passande extra optik är också lätt att ta med. Var på Mårtenstorget för några dagar sedan men såg ingen herre med en liten Panasonic kamera där, själv använde jag mobilen just den dagen.
Svar från Bob Bovin 2020-06-12 09:29
Hej,
Kul att du kommer till Lund å torget. Någon gång i veckan kan man se en gubbe och gumma handla potatis å jordgubbe mm. Vanligen före kl 10 då det är lite folk. Numera åker vi bil dit i dessa isolationstider.
Ha det väl
Bob
Kvaliteten är utmärkt och kul att Du provar olika kamerahus. Personligen tycker jag inte om 4/3 eftersom man förlorar i 2x brännvidd. Vidvinkeln är här borta!
Svar från Bob Bovin 2020-06-12 11:39
Hej,
Jo så är det. Det blir bäst med objektiv designade för formatet. Det här objektivet uppför sig utmärkt på en fullformat Sony.
Men denna mini kamera blir en normalformat för FF. Några gillar nog 50 mm brännvidden. Jag är inte så förtjust i det. Jag föredrar vidvinkel.
Ha det väl
Bob