SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3388. En udda stabo?? –men nötter finns det ??

Inflyttningen till tätorterna sker i hela världen?? –så även till den lilla akademiska bondbyn i syd?? Det är inte bara människor?? –utan också många djur?? Mat i överflöd finns där??

För kronan på verket?? –den nakna apan?? –kastar massor med ätbar mat?? Upp till 30% av inköpt tugg slänger den kräsna apan?? Kan ju inte äta mogna bananer ens?? –om de är lite mörka??

Så de små glada långsvansarna?? –ekorrarna hittar massor med mat i byn?? Där finns massor med nötter?? –jo, de som växer på träden?? –att skala och dessa är ekorren expert på?? Dessutom finns det många platser att gömma nötterna på??

Här får ekorren inte parkera i Lund anno 2020-10-09

Stabon ekorren hittar sin väg fint i Lund anno 2020-10-09

Inlagt 2020-10-16 07:39 | Läst 1198 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Har alltid undrat hur den siffran 30% räknats fram? För här hemma blir det väldigt lite i sorteringskärlet till metangasframställningen. Slänger vi 5% av maten vi köper så tror jag det är högt räknat. Är det möjligen så att i svinnet räknas in även det som affärerna själva slänger?
Svar från Bob Bovin 2020-10-16 09:13
Hej,
Det undrar jag med. Men det borde vara möjligt. En del slänger redan affären. Restauranger slopar nog en hel del. Sedan har vi hushållen och där är det nog en stor variation också. Men vårt land har hyfsad sopsortering och där finns det säkert möjligheter att göra beräkningar. Sedan har vi produktionsledet, där sker säkert ett svinn som går att beräkna.
Vårt tvåpersoner hushåll har nog liknande siffror som Edert.
Ha det väl
Bob