SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3434. Kajornas träd för natten??

När solen börjar gå ned i den lilla akademiska bondbyn i syd kommer kajor från alla håll ute på kringliggande bygden?? De har sina favoritläge lite här och var i byn?? Vi bor nära ett träd.

Som tur är har det här gänget av kajor inte sitt träd just utanför vårt sovrum?? –vi hör dem inte alls när de kommer.

De har i stället hittat några träd vid gamla Södra stationen och bredvid en lite pizzeria?? Kanske de tycke det var bra att bo nära nattamaten??

Nattläge för kajor vid Södra stationen i Lund anno 2020-11-20

Inlagt 2020-12-01 07:38 | Läst 1716 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vem vet hur kajor tänker. Men dom gillar att vara tillsammans när det mörknar. Hälsa NL
Svar från Bob Bovin 2020-12-01 09:39
Hej,
De gillar nog att snacka innan de somnar. Å ta en pizza?
Ha det väl
Bob
Hej Bob - fin bild av pizzerian.
När vi hade sommarstuga fanns det en "rågekoloni" (jeg ved ikke hvad råger hedder på svensk) ett stycke från vårt hus. Grannarna var inte entusiastiska över dem i området. De flög från kolonin på morgonen och återvände hem sent på eftermiddagen och sedan började bullret tills de var och en hade hittat sina platser - plötsligt helt tysta.
Det fanns några jägare som fick reglera beståndet. Jag tror att jag har läst att i DK skjuter du ner ungefär. 100.000 unger per år genom att skjuta ner från och upp i bonna. Annars är de vuxna fåglarna skyddade och får inte jagas.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2020-12-01 14:26
Hej,
De heter råkor på svenska också.
De förekommer naturligtvis i Skåne också men jag har inte hört att man får skjuta genom botten på boet för att döda ungarna.
Ha det väl
Bob
Erik Madsen 2020-12-01 14:31
Tack för det ordet. Det kräver också särskilt tillstånd och endast för att begränsa beståndet. Det är inte något som händer hela tiden och varje år.
Vänliga hälsningar. Erik.
Det finns några sådana träd i Uppsala också :-) Fint vid pizzerian så de kan få en matbit på kvällen och dessutom är det ju lite lagom upplyst. Det blev en stämningsfull bild och jag vet precis hur det låter när de kommer in för kvällens pratstund innan natten.
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2020-12-01 18:22
Hej,
Det är härligt med djur i byn. Fåglarnas ljud är alltid bra för psyket i dessa dagar.
Ha det väl
Bob