SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3481. Behövs det någon text?? –till den här bilder

Den här bilden, har seniorplåtis tänkt skall tala för sig självt?? Den har ett budskap, från hen som badar där i Arktis?? Många börjar förstå att det är något onormalt på gång??

Det börjar saknas is?? Det kan tyckas bra?? --för då kan båtar snart köra rakt över Nordpolen och olja kan börja prospekteras??

Men då kan inte isbjörnen fånga sälar som föda??

Vilken grupp tillhör du??

Vart tog isen vägen?

Inlagt 2021-01-17 07:47 | Läst 3184 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Den har människorna eliminerat genom att elda intensivt med fossila bränslen. Katastrofen är redan här och det blir värre.
Svar från Bob Bovin 2021-01-17 21:06
Hej,
Hoppas att det finns en snabb lösning.
Ha det väl
Bob
Ja se det var en ledande retorisk fråga det... :-D
Jag frestas svara att jag tillhör den gruppen som tänker mig att åka båt vid nordpolen och utvinna olja!

Skämt åsido - de flesta föreställer sig att det finns en naturlig balans i naturen. Det finns det inte. På den punkten är vetenskapen helt entydig. Det är förändringen som är det naturliga.
Nu ser vi en förändring mot det varmare (fastän vi på det stora hela befinner oss i en kall fas av klimathistoriken). Vad detta riktigt beror på, snackar folk sig hesa om dessa dagar. Troligen har människan sin roll i det hela, men det finns en del andra misstänkta faktorer.

Din björn hör till förlorarna i den pågående förändringen. Det kan ingen göra något åt - om vi så köper "klimatneutrala" produkter för hela plånboken.
Svar från Bob Bovin 2021-01-17 21:09
Hej,
Det verkar som en del vill fortsätta som vanligt. Elda på med fossila bränslen tills de tar slut.
Bob
syntax 2021-01-18 09:40
Nja - det är väl så att en del blir lite skämtsamma till lynnet inför väldigt stora och feta pekpinnar... :-)
Så trist. Men jag tror tyvärr att Peter har rätt.
Det ska nog mycket till om isarna ska frysa till igen?
/ Bengt H.
Svar från Bob Bovin 2021-01-17 12:00
Hej,
Det har ju börjat hända väderförändringar även här. Snötäcket här i byn är 3mm.
Så de kan sälja plogarna till Italien.
Ha det lugnt
Bob
bassa 2021-01-17 17:33
Ja, underligt är det.. Jag tror forskarna har rätt, men tror att ekonomin, och farten gör det omöjligt att ändra det till någon form av effektivitet. Kinas ekonomiska makt har tagit över, och inget land har råd eller våga ha mod att sätta stopp.

/ Bengt H
Isbjörnen måste tyvärr ändra sina matvanor om den ska överleva, vilket man också sett tecken på. Men den ska ju ha så pass mycket mat så det kommer att bli svårt för den.
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2021-01-17 12:07
Hej Lena,
Jo, det finns tendenser till meny byte. Delvis vegetarisk kost som tång. Men tydligast är jakten på fågelägg och fågelungar. Men det kräver utbildning i bergsklättring.
Flera forskare är tveksamma över isbjörnens omställning till vegetarisk kost. Hur skall det ske snabbt nog.
De har svårt med att flytta söder ut.
Ha det gott
Bob
Hej Bob.
Jeg holder med isbjørnen, men jeg har ingen bud på, hvordan man kan redde den.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bob Bovin 2021-01-17 12:08
Hej,
De är flesta är nog villrådiga när det gäller hur man skall rädda isbjörnen.
Ha det väl
Bob
Tyvärr ser oddsen för isbjörnen inte bra ut! Och fortsättningen ser inte bra ut den häller!
När forskare för 30/40 år sedan varnade att något höll på att gå åt H--- till blev dom marganiserade - och samma inställning råder än!
Människans situation kan jämföras med en bilsemester var alla är på resa med bil på en trafikerat motorväg! När vi på backakrönet innan vi ska köra på bron över till nästa landsdel ser vi att en del av bron har rasat! Vi kommer att ramla ner om vi inte stopper! Men se NÄH det sådana petitesser stopper oss inte - full gas! DET FINNS NOG NÅGON som ser till att vi kommer över!!!!
Aningslösheten är fantastisk och vi lär oss aldrig!
Den möjlighet som vi hade för säg 50 år sedan är ett minne blott!
Verkligheten påminner lite om när asteroiden där drabbade Mexico för 70 miljoner sedan! Djurlivet kommer att dö ut! Kanske det blir någon liten spillra av liv som fär stafettpinnen i tävlingen om liv på jorden men det blir tufft - jävligt tufft!
Svar från Bob Bovin 2021-01-17 17:16
Hej,
Det ser väldigt dystert ut. Men jag tror att de stora aktörerna i forskning och industri börjar förstå alvaret, och chansen att tjäna pengar. Kanske det kan leda till att räta upp riktningen. Det vore bra om politikerna också såg alvaret.
Ha det väl
Bob
Jag håller på isbjörnen. Vackert foto!

Jag skulle själv varit på Svalbard i våras om inte Covid hade satt stopp för det. Hoppas verkligen att man kan komma dit någon gång i framtiden medans isen finns kvar.
Svar från Bob Bovin 2021-01-17 17:20
Hej,
Du får skynda dig. Åk med en liten båt. Fotograf Liodden leder bra resor.
De åren vi åkte dit upp, fyra eller fem gånger ändrades klimatet tydligt. Glaciärerna drog sig tillbaka och det blev mer regn. Nordpolens is drog sig norr ut.
Lycka till
Bob
Cygni 2021-01-17 17:26
Tack för tippset. Jo det gäller tyvärr att göra det så fort som möjligt. Jag skulle ha åkt med Hurtigrutten på et av deras fartyg och åkt runt hela ön/öarna. En resa jag velat göra hela mitt liv och så kom det här skitet emellan :-(
Sven Blomquist 2021-01-17 20:09
Ett nytt svart hål kan kanske betyda slutet för isbjörnen och människan. Det skulle väl var ganska rättvist?
Joakim88 2021-01-17 20:21
Kommer säkert.... Eller något liknande
Håller med det behövs inte någon text för att se problemet. En stark bild som talar tydligt.

MvH
Johnny
Svar från Bob Bovin 2021-01-17 21:05
Hej,
Tack skall du ha. Det finns många bilder på nätet som illustrerar isbjörnens prekära situation.
Ha det väl
Bob
Jag behöver ej i heller skriva så mycket för du vet precis vad jag tycker.
'Det är så bekymmersamt. Det gör mig så ledsen.
///Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2021-01-18 08:06
Hej,
Vår generation bär ett tungt ansvar. Vi borde ha förstått bättre. Men vi var förblindade av ekonomisk tillväxt.
Ha en skön dag
Bob
Nej, det är definitivt inte bra. Jag är lika bekymrad som de flesta och håller såklart på isbjörnen även om oddsen är dåliga. Däremot är jag fullständigt övertygad om att vi skulle nå bättre resultat i kampen mot klimatförändringarna om en allmännare diskussion tilläts om vad som faktiskt skulle gå att göra i stället att delta i den allmänna ve och fasakören om alltings bedrövlighet. Allmän pessimism leder sällan till förnyelse. För den som är intresserad föreslår jag - som ett exempel bara - att läsa lördagens klimatartikel i SvD. Nu domineras debatten av pekfingrar och oändliga upprepningar, inget som för oss ett steg närmare bättre klimat. Jag har länge talat för att den tunga industrin måste ta ledningen och lämna fossila bränslen för el. Det pågår en del (typ SSAB som dock kräver långsiktigt utvecklingsarbete) men internationellt finns mycken industri som på ganska kort sikt skulle kunna lämna det fossila för el. Men det kräver bättre tillgång till el, i Sverige håller vi på att strama åt eltillgången, inte minst i Sydsverige. Det som behövs är reella politiska förändringar, det finns lösningar på på tex eltillgång men som politiskt motarbetas av dom partier som säger sig vara mest för miljö och klimat. I stället blir det subventioner på elcyklar och skatt på plastpåsar......Är det sådant som ska rädda isbjörnarna? Många hälsningar/ Björn