SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3542. Jenny?? –säljer blommor

En liten spillra finns kvar?? –av torghandeln i den lilla akademiska bondbyn i syd?? Förr på 60-talet var torget fullt med handlare?? –från bygden kring?? Idag är några få kvar?? En är Jenny??

Hon är där med sin man alla dagar, utom söndag, och hon säljer blommar?? –å lite allhanda?? –som ägg?? Hon är alltid glad och hejar på alla som om hon känner oss?? Hon är sannolikt invandrare?? –och har därmed ett lite annorlunda värmande bemötande?? Assistent Ninni får ofta en extra blomma och tips om hur blommorna skall tas om hand??

Jenny vår blomsterhandlare på Mårtenstorget anno 2021-03-12

De har ofta med sig två hundar?? –vilka de inte får ha springande fritt på torget?? –som är mycket underhållande. Seniorplåtis har blivit kompis med dessa?? –och har haft flera FS-bloggar med deras hyss. Maken har ofta en papegoja på axeln och den drar naturligtvis kunder med barn.

Den här dagen fanns det ägg till salu bland alla nya svenskodlade tulpaner

Jag hoppas att Jennys blommor skall pryda det grå torget i många år framöver.

Inlagt 2021-03-19 07:03 | Läst 1566 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tirghandel är alltid ett roligt och levande inslag i städer och byar. Att det säkert har mångtusenåriga traditioner gör det inte sämre. Förutom köp och sälj var det väl en av de få sociala "medier" som fanns förr? Gillar både blommorna och Jenny glada ansikte! Hälsningar/ Björn
Svar från Bob Bovin 2021-03-19 12:47
Hej,
Du har rätt där. Det fyller en viktig social kontakt även idag, speciellt i dessa dagar. Just att handla ut är viktigt. Som tur är står det även en fiskhandlare där på torget.
Ha en fin helg
Bob
Hej Bob.
Det är fantastiskt med sådana personligheter - oavsett om de är invandrare eller inte.
Vi hade också en på torget i Roskilde som sålde nyfångad fisk. Man får inte handla med levande djur längre och hon dog också för länge sedan.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2021-03-20 11:23
Hej,
Hoppas att torghandeln inte dör ut. Hoppas ni har kvar något.
Ha det väl
Bob