SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2026. The American Dream?? –vakna upp ur den??

Trump vann?? –de flesta trodde inte sina öron?? Hur gick det till?? –jo, amerikanen har inte vaknat ur sin dröm än?? Han tror fortfarande som clownen Donald?? –att mekaniskt lågt kvalificerat arbete?? –skall ge brödfödan??

Som på den tiden då massor av T-Ford rullade ut på frihetens vägar?? –kring hela USA. De flesta amerikaner inser inte att verkstadsjobben gör man idag i Kina, Malaysia, Vietnam och Indien. Snart också i Afrika, med hjälp av Kineser.

Fixaren Trump lovar att enkla jobb?? –som bygga murar, vägar och järnvägar är lösningen på brödfödan till befolkningen??

När det i stället är högteknologisk industriproduktion som behövs?? Bygg robotar och jobba mindre?? –robotarna tjänar pengarna åt oss och vi får mer fritid?? Jobba en dag i veckan i framtiden??

Men då måste vi alla vakna?? –ur den amerikanska drömmen som inte finns längre?? Tyvärr ser den fortfarande ut så här i clownen Donald Trumps värld??

The American Dream 2016

Inlagt 2016-11-13 07:54 | Läst 2274 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Läste ett Trump varit inne i Vita huset nu och börjar tänka om! :)
Kineserna gör staketet billigare! :)
/B
syntax 2016-11-13 09:42
Och när dom har alla staketen i säker hand, så höjer dom priset många hundra procent. Naivitet straffar sig.
Svar från Bob Bovin 2016-11-13 11:56
Hej,
Jag tror inte han kan genomföra alla sina tokerier från valkampanjen. Republikaner runt omkring honom kommer nog bromsa det. Det kommer nog att gå åt ett annat håll än det som råder nu. Frågan är hur långt.

Kineserna vet ju hur man sätter upp murar. Kanske kan de sälja den gamla muren till amerikanarna.

Ha en fin vinter
Bob
Nu försöker man i Sverige ta fram mekaniskt lågt kvalificerat arbeten till sådana som behöver det (exempelvis nyanlända) så att dom skall få brödfödan. Man tänker alltså som Trump, ha, ha...
Svar från Bob Bovin 2016-11-13 11:57
Hej,
Ja det är inte uteslutet att vi går mot en Trump tid även här i landet utom sig.

Ha det bra
Bob
Den amerikanska drömmen funkade länge. Hard work, upp 04.30 och jobba hela dan räckte till hyfsad bärgning för förra generationen. Men inte för den här. Att kallas för en bunch of deplorables drar inte heller upp stämningen.

Jag tror att politiken hade behövt lyssna mer. 1988 var jag på det beramade informationsmötet om flyktingboende i Kimstad. Det första i Sverige som spårade ut totalt. Det fanns säkert rasism med i bilden. Men folk var mest förbannade på orättvisan. Dom själva hade inte fått bygga på en viss eftertraktad plats eftersom kommunen inte hade haft pengar till vatten och avlopp. Nu kom en norsk klippare och skulle göra affär på att fixa flyktingmottagning just där. Då fanns det pengar och löfte om snabbspår genom byråkratin.

Nu borde politikerna flytta ut till Hageby, Skäggetorp och Rosengård och integrera sig med dom som bor där. Eller åtminstone sätta sig ner där och lyssna och prata.

Förresten, vad är det för maskin som står på nåt museum eller vad det kan vara? Spännande bild.
Svar från Bob Bovin 2016-11-13 12:18
Hej Måns,
Många fruktar nog att vi går mot en tid av Trump anda. Många vädrar nog nya vindar, som kanske blir unkna.

Maskinen är nog den optimala drömmen, som gick i verklig upplevelse, genom månlandaren som nu står? på parad i Smithsonian i Washington.

Ha det bra
Bob
Måns H 2016-11-13 19:50
Aha! Månlandaren. Jag trodde inte att nån kom tillbaka och tänkte bort den idén. Men det här exemplaret var tydligen en prototyp som aldrig kom iväg.
Jag har ingen enkel lösning på det här problemet, men rekommenderar följande läsning: https://svenska.yle.fi/artikel/2016/11/11/den-amerikanska-drommen-pa-fallrepet
Svar från Bob Bovin 2016-11-13 12:47
Hej,
Mycket bra länk, som beskriver läget.
Den lila människan måste börja informera sig och ta makten.
Ha det bra
Bob
syntax 2016-11-13 13:28
Informativ och bra artikel. Vad jag kan se är det just den lilla mannen som har gett vinst i USA-valet - och kastat omkull ett etablissemang av just den karaktären som beskrivs i artikeln.
Svedje 2016-11-13 15:07
Jag tror inte att det republikanska etablissemanget med Trump i spetsen har så mycket till övers för den lille mannen. Men det är nog ingen idé att spekulera. Tids nog får vi veta hur det blir.
syntax 2016-11-13 18:28
Det är en misstanke som jag nog delar. Ändå tycker jag att det intressanta här är att det just är den lille besvikne väljaren som ligger bakom, som har rest sig och fällt en förhärskande nomenklatura. Det är ett av demokratins starka kort - att man kan rösta bort en dominant maktgruppering som man inte gillar.
Svedje 2016-11-13 19:30
Visst, möjligheten att välja bort den man ogillar är ett av demokratins fundament. Men den verkliga styrkan ligger ju i möjligheten att välja den som företräder ens intressen och utan att föregripa Trumps eftermälen har jag svårt att tro att han kommer att hyllas för att ha företrätt de svaga gruppernas intressen.
syntax 2016-11-13 22:37
Jag är rätt misstänksam mot Trump som person - en slags super-Bert Karlsson. Det är rörelsen ur folkdjupet som jag finner intressant och demokratiskt stimulerande. Det handlar ju inte bara om USA - denna förändring har på 2000-talet uppvisat en närmast exponentiell ökningskurva. Det lutar åt att stora delar av det svenska politiska etablissemanget får städa skrivbordet och gå hem efter valet 2018.
Svedje 2016-11-13 23:29
Och då får vi något mycket värre, tror du... eller?
syntax 2016-11-14 09:15
Vad jag röstar på är och förblir i det fördolda. Den demokratiska valhemligheten, du vet... ;-)