SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3650. I den lilla akademiska bondbyn?? –duger det inte att va alldaglig??

Helt emot vår gamla kultur så är dagens invånare självcentrerade och vill sticka ut?? –helst med en bild på Insta??

Så här i den lilla akademiska bondbyn i syd känner vi oss hemma i den tanken?? –just att vara unika?? –ja rent av bryta med Jantelagen?? Kanske är det en åkomma just i sydlandet, en gång danskt, där det gällde att ha så stora bondgårdar som möjligt?? Allra helst härska även ett slott med stora marker. Helst nästan hela landsdelen.

I den akademiska miljön var kampen stenhård?? –som helst skulle leda till professorsstolen!! Då steg man in i den eviga vilan som ett unikum?? –och kunde uppföra sig som ett sådant?? Lite av detta lever kvar även idag?? Det är nästan lika fint som att vara stenrik som entreprenör eller riskkapitalist??

Sålunda blir man inte förvånad när man tar bilder som dessa?? –på en kvart?? –på torget??

Så kan man sticka ut i Lund anno 2021-07-04

Inlagt 2021-07-05 07:18 | Läst 1091 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag har kanske fel, men är det inte så i Lund att man helst ska vara akademiker för att få ett kontaktnät och så ska man vara allmänbildad och får absolut inte skryta, vilket betyder att fotot egentligen inte passar till Lund? frågar Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2021-07-05 13:56
Hej,
Ja du kanske har något där. Men akademiker är mer måna om sina internationella kontaktnät. Antalet kontaktpunkter är färre lokalt. Många är arbetsnarkomaner. Å ganska smala i sin unika forskning. Så är det nog idag, men en gång i tiden var bredden bättre. Det akademiska festandet var då vanligare.
De riktigt imponerande akademikerna finner man vid topuniversiteten utomlands. De har extremt bra minne och blir då även allmänbildade.
Det där med skryta kan ju vara väl inlindat och fyllt av symboler. Att vara lite extra vill man nog visa.
Vi ser en hel del originella personer här, men de blir mer ovanliga.
När jag var ung fanns det en man som aldrig slutade att studera. Under hela sin livstid tog han akademiska betyg. Troligen hade han upp mot hundra i alla möjliga ämnen. Han va ett unikum.
Ha en fin vecka
Bob
Bilder som sätter lite fart på hjärncellerna... Om alla är speciella/unika så betyder det att ingen är speciell för det är det nya normala och alldagliga.
//Anders
Svar från Bob Bovin 2021-07-05 13:58
Hej,
Det har du rätt i. Det är ur den massan man måste sticka ut och vara framgångsrik.
Normal, vem vill va det idag? Det blir svårt och jobbigt och kanske dyrt.
Ha en fin dag
Bob
Sista bilden gillar jag, en framtidsbild! Kanske en cyklande professor? ;)
/B
Svar från Bob Bovin 2021-07-05 14:00
Hej,
Det tror jag med så måste man va i framtiden också. Med en bred hatt.
Det kan mycket väl vara en professor. Idag kan man inte se vem som är det.
Ha en skön vecka
Bob
Många fina ekipage på gång. Saknar ett med häst och vagn. Hälsar NL
Svar från Bob Bovin 2021-07-05 18:56
Hej,
Såg ingen sådan. Ganska sällsynt.
Ha det väl
Bob
Hej Bob.
Det har skett en förändring på det området att inte "sticka utt för mycket". Åtminstone här i DK. När jag var anställd av en BMW-återförsäljare beställde vi ibland några BMWs hem utan synliga modellbeteckningar (518 - 520 - 732 - 745 etc.). Köparen skulle inte ”prale” när han kom ut till kunder eller affärspartners. För då hade han förmodligen för mycket framgång och tjänade för mycket i hans företag! BMW i München kunde inte förstå det. I Tyskland var uppfattningen precis motsatt här, det var en symbol för, man var bra på vad man gjorde och därför var det förtjänat och helt okej att ha köpt en dyr bil.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2021-07-06 08:15
Hej Erik,
Dina erfarenheter av omärkta BMW var vanliga här i landet förr. Man ser inte det så ofta idag. Även maffiga andra märken kunde ses omärkta. Det blev så vanligt att det blev en extra markering av en riktig superbil.

Ha en fin dag med TDF
Bob