SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3759. Den mannen kan stava??

Vilket inte är allom förunnat?? –några memorerar stavning perfekt redan från starten?? Andra har problem från början att hitta harmonin i stavningen?? –det sitter i generna??

Undertecknad stakade sig redan från början?? –stålstiftet ville aldrig släppa bläcket rätt?? –när det var rättskrivning hos Signe Pettersson??  --man blev efter redan i starten?? –så ibland sakandes ord?? Det måste varit svårt att rätta för Signe??

Det blev inte bättre när det gällde den andra metoden för stavning?? –den att staka sig fram på snön?? Vid första försöket på skoltävling i Karlskoga intogs 117 plats, tredje sist??

Så mannen som kan stava har aldrig uppnåtts?

Stava med konfidens i Lund anno 2021-10-11

Inlagt 2021-10-22 07:35 | Läst 916 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Din text får mig att tänka på den gamla ordvitsen:
- Pappa, kan skidor skriva?
- Nej min son, vad får dig att tro det?
- Det står två par skidor och stavar i förrådet...

//Anders
Svar från Bob Bovin 2021-10-22 18:38
Hej,
Hi, hi den blev mycket passande. Jag hade aldrig hört den tidigare.
Ha en fin weekend
Bob
Hej Bob. det är väldigt roligt att du bara tar upp det ämnet. Jag har alltid varit bra på att stava - alltså med bokstäverna :-) På senare tid har jag blivit sämre på det, men då är det bra att man har inbyggd stavningskontroll i ordbehandlingsprogrammet. Jag lärde mig aldrig att åka skidor eller skridskor – på grund av mina ben. Mannen på ditt foto verkar ha full kontroll över situationen.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2021-10-22 18:44
Hej Erik,
Stavningsprogrammet i paddan är min räddning på äldre dar. Även i Word använder jag stavkollen. Svåra ord kan man ju kolla i Google.
Det fina är ju att det finns Google översättning av utländska texter också. Det är ju nästan så man kan stava på japanska också.
Ha en fin weekend
Bob
Det är en bra karaktärsbild, Bob!
Jag har alltid varit bra på stava, både på tyska och svenska, men nuförtiden går lite sämre.
Man ser många stavfel i texter och om de upprepas tillräckligt mycket, så blir ett fel till slut rätt.
Ett exempel är chefdirigent som i tidningar och även på någon symfoniorkesters hemsida skrivs som chefsdirigent alltså med genitiv-s. Vederbörande är ju inte dirigent för någon chef som genetiv-s syftar på.
Men allt är inte förlorat, än så länge heter det chefläkare och chefredaktör :-)
Mvh Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2021-10-22 21:00
Hej Wolfgang
Tackar.
Jag hade en Italiens klasskamrat i gymnasiet som var perfekt i engelska, svenska och troligen italienska. Men så blev han professor i fysik i Italien.
Han var en mästare i att argumentera.
Jag är kass i stavning och grammatik. Men kanske hyfsad i att fabulera. Långt senare berättade en lärare att mina uppsatser lästes högt i lärarrummet i grundskolan. De roade tydligen lärarna.

Ha en skön weekend
Bob