SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3903. Dagens 175:-??

Alldagliga motiv kan vara svåra att fotografera?? –för den fotoflanör  som söker allt för dramatiska händelser?? Det är svårare för hjärnan att vakna om det är en rutin händelse??

Det är kanske just därför som man så sällan ser bilder utan dramatik eller humor?? Tråkiga bilder med andra ord?? Eller hur skall man säga??

Händelser av rutinkaraktär kan faktiskt vara rogivande och ge en känsla av stabilitet och kanske trygghet??

Något som vi behöver i dessa tider??

En dagens hos fiskrestaurangen i Saluhallen skulle inte va så dumt anno 2022-03-12

Inlagt 2022-03-15 07:38 | Läst 626 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Dagens för 175 :- måste vara något alldeles extra eller är det middag det handlar om? Jag tänkte direkt lunch men det går inte att avgöra när på dagen bilden är tagen mer än att de ser ut att precis öppna. I dagens bildflöde är det inte så lätt att sticka ut med något alldagligt, även om det är rogivande. Så det beror nog mycket på vad man är ute efter. Vi uppskattar dock vardagsmiljöer tagna för länge sedan så denna typ av bilder borde bli mer värdefull ju längre tiden går.
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2022-03-15 09:51
Hej Lena,
Det här är en mycket populär lunchrestaurang i Saluhallen. Bilden är tagen kl 10.
Du kan se på prislistan att det är inte så billigt. Men det är alltid fullsatt. Restaurangen är i samarbete med hallens fiskaffär. Jag tror det är samma bolag.
Jag dras ofta till bilder med någon form av arbete. Det finns ju inget roligare än att plåta i grossisthallarna i världsstäderna. Covent garden i London på sextiotalet väckte det hos mig.
Ha en fin vecka
Bob
Vardag i storstaden
Jag var inne på Östermalmshallen för någon vecka sedan. Fint renoverat men priserna på menyerna var väl tilltagna för en lunch tyckte jag. Priset för renoveringen har väl landat på hyrorna...

Mvh
Bengt
Svar från Bob Bovin 2022-03-15 09:58
Hej,
Den hallen var ju redan före ombyggnaden en sevärdhet. Maten var för det mesta top. Den är nog lika bra idag. Priserna i bra restauranger är ju ofta ganska höga. Om man äter då och då tycker jag att det kan vara värt att betala för hög kvalitet.
Ha det bra
Bob
begust 2022-03-15 10:05
Visst är det värt att betala för bra mat. Jag har då jag kunnat prioriterat bra och kanske lite dyrare mat till lunch då jag jobbade. Så får man spara in på något annat.
Bilder med alldagliga motiv är framtidens historia. /JE
Svar från Bob Bovin 2022-03-15 10:02
Hej Jan Eric,
Det har du rätt i. Vardagen är den vi mest lever i och känner till mest. Då blir bilden meningsfull.
Hälsningar från oss
Bob
Det duger fortfarande med krita i elektronikens tidevarv. Lite personligare touch blir det och vi får se människan bakom menyerna. Trevligt vardagsfoto med fina detaljer. Tulpanen, stolen som kvinnan står på, taklamporna och glasen.
Svar från Bob Bovin 2022-03-15 11:49
Hej,
Ja, det är trevligt med handskrift och krita. Som hos tidningsförsäljarna i London för i tiden.
Ha en fin da
Bob
Hej Bob.
Det er vel ikke nogen hemmelighed, at jeg er fan af dine verdagsfotogarier ? De indeholder som regel et lille tvist af humor - ikke så man slår sig på lårene af grin, men de får smilet frem på læberne. Som her med damen på stolen - gillas.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS: Du kan tage det på dansk, ved jeg.
Svar från Bob Bovin 2022-03-15 17:12
Hej Erik,
Det är kul att det är någon som gillar mina bilder. Man tackar å det varmaste.
Den här bilden blev jag förtjust i för att den var lågmäld och välbalanserad.
Ha en skön kväll
Bob