SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3909. Fotoflanörens verktyg?? –å 100 byxor

Seniorplåtis byter ofta objektiv?? –det är stimulerande att variera mellan 21 mm och 50mm?? --Å att variera mellan riktigt gamla Leica gluggar och något modernare Canon??

Det visar sig att alla objektiven vi har är bra nog för de flesta händelser som dyker upp i gatufotografi?? Just nu använder vi Sony a7RII med sin 42 MPix. Den ä bra då vi kan beskära nästan hur som helst och i nödfall förstora i Lightroom 6. Med en billig adapter kan man använda nästan vad man vill?? –här på bilden har vi ett Canon 25mm 1:3.5.

Sony a7RII och Canon 25/3.5 och med en egen konstruerad rem för handleden

Jag får ofta frågan om det inte är mycket sämre kvalitet på bildfilerna från ett sådant objektiv?? Mitt svar är att det nästan alltid går att plocka fram en tilltalande bild från RAW filerna. Även om objektiven från den här tiden kan ha något lägre kontrast??

Vi kan visa ett exempel från Mårtentorget i Lund en tidig morgon??

Handlare av textilvaror på Mårtenstorget i Lund anno 2022-03-12

Den välklädde gubben är lite motsägelsefull med sin mycket primitiva skylt för försäljning av billiga herrbyxor. Personligen tycker vi bildens tekniska kvalitet är helt OK.

Inlagt 2022-03-21 07:47 | Läst 1044 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Javisst är den bra, den bilden! I alla fall på en stor bildskärm. Hur en pappersförstoring i A2 ser ut i jämförelse med en modern glugg är svårt att veta. Mvh Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2022-03-21 19:16
Hej Wolfgang,
Den duger på skärmen. Den skulle nog duga upp till 70x100 cm också
Vi har isbjörnar med den förstoringen från slutet på 2010-talet tagna med den tidens digitala Canon utrustningen och objektiv.
Ha en fin vecka
Bob