SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3917. Klyftorna ökar??

Det finns många klyftor i landet utom sig?? En stilla undrar är om det alltid har varit så?? Kan det vara ett tillstånd som hör till de samhällen som homo sapiens bygger i alla tider??

Finns det en inbyggd önskan att avkomman skall ha det så bra som möjligt?? –därav följer en skillnad mellan de starka och begåvade?? Frågan är om detta gäller för alla däggdjur??

Det verkar ibland som om det finns olika klyftor?? Inkomstklyftor, åldersklyftor,  …..?? Eller är det så att det bara finns en klyfta?? Kan man någonsin överbrygga dessa??

Generationsklyfta i Lund anno 2022-03-21

Inlagt 2022-03-29 07:47 | Läst 907 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
En svår fråga som berör alla de mänskliga aspekterna, världsliga som andliga. Men vi har helt klart rört oss i riktningen ökade klyftor i några decennier nu, svårt att namnge de krafter som styr.
Svar från Bob Bovin 2022-03-29 09:37
Hej,
Vägen ut genom svårigheterna efter WW2 skapade nog en tid i samverkan, speciellt i Tyskland. Men sedan det mesta blev bättre och bättre så verkar det som om klyftorna blir större.
De starka springer fortare. Självcentreringen ökar.
Tack för din kommentar.
Ha det gott
Bob
Hej Bob.
Min erfarenhet är att det finns många fler områden där klyftor kan skapas än när jag var barn eller ung. Jag tänker inte nämna någon speciell, men du förstår säkert vad jag menar. Og så alligevel en:
Klyftan mellan ung och gammal/gammal är väl bara en fråga om dialog och ömsesidig förståelse? Jag var på beboermöte igår och träffade några av våra nya/unga nyanlända beboere. Ett fåtal av dem har jag bara skrivit eller pratat kort med i telefon med. Nu fanns det en helt annan möjlighet att prata "face to face" och det var något helt annat.
När unga inte hälsar när man träffar dem beror det ofta på en form av otrygghet och eller blyghet mot en vuxen/äldre – tror jag.
Jo men det är det minsta klyft-problemet :-) Man kan göra något åt ​​det själv.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2022-03-29 17:32
Hej Erik,
Tack för din tänkvärda kommentar.
Jag håller helt med dig.
Ha en fin kväll
Bob