SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4018. Många hinder för Mondo på vägen mot världsrekordet 6,16 meter

Mondo Duplantis är utan tvekan en av världens bästa idrottsmän alla kategorier?? –och många krävde nästan att han skulle sätta världsrekord på Stockholms stadion??

Det var på dagen 35 år sedan Patrik Sjöberg satte världsrekord med 2,42 m i höjdhopp. Vädret var perfekt vid Diamond league tävlingarna och vi hade vår corre Maria på pressläktaren som värdinna till journalisterna. Vi hade frågat Maria om hon kunde få en stund över och plåta Mondo??

Till den här storyn hör att Stadion är en gammal anläggning och skall man besöka toaletten så måste man gå ut genom huvudporten. Även värdarna får ha en kisspaus och när vår corre kommer ut och skall gå in på stadion så kommer Mondo ute i samma ärende??

Man brukar ju säga att cyklisterna ibland måste stanna och lätta på trycket i Tour de France?? Men i Mondos fall är det ju snarare viktigare att lätta på vikten?? Maria är ju skarpögd att inse att här kan man få en ovanlig bild av världsmästaren??

Många hinder för Mondo på vägen till muggen på Stockholms stadion anno 2022-06-30 (all rights reserved: Maria Bovin 2022)

Observera att toaletterna i stadion är utanför innerplan i det här fallet och det är ingen säkerhetsvakt som följer med Mondo ut??

Väl tillbaka in i stadion hoppade Mondo på världsårbästa 6,03 m och vår corre tog en filmsnutt med sin iPhone. Ur den filmen har redaktionen tagit ut två stillbilder:

Mondo Duplantis tar höjden 6,03 m vid Diamond league tävlingarna på Stockholms stadion anno 2022-06-30

Redaktionen är ganska säker på att ingen annan fotofgraf hittade bilden med Mondo och hindren på vägen till toa?? Maria fick beröm av redaktionen i den lilla akademiska bondbyn i syd.

Inlagt 2022-07-08 07:35 | Läst 1278 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det är bra att ha en skarpögd corre, som kan fånga det avgörande ögonblicket. /JE
Svar från Bob Bovin 2022-07-08 10:37
Hej Jan Eric,
Det blev en riktig höjdare.
Hälsa
Bob
Vilken bra bild på Mondo! Din Corre är duktig!
Synd att han inte klarade att förbättra sitt världsrekord! Sådant kan man inte ta på kommando! Det vet ju jag hur det är med det som har sprungit 3 gånger in i Stadion som är mål för Stockholm Maraton utan att ha kunnat ta världsrekordet :-))) Mvh Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2022-07-08 12:02
Hej Wolfgang
Hon är verkligen duktig på att hitta motiv.
Mondo förbättrade världsrekordet utomhus till 6.16 m, men inomhus har han ju hoppat högre.
Det säges att man numera skall räkna utomhus och ute som lika. Jag vet inte om det börjat än.
Det är imponerande nog att slå pers.
Ha en bra weekend
Bob