SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4030. Ett gatufoto för tolkning??

Det här fotografiet får inte skrivas sönder?? –allt för ofta är man rädd för att gör det?? Det är ju betraktaren som skall tolka bilden?? –och förhoppningen är att den skall väcka tankar??

Seniorplåtis blir glad om det blir någon form av respons och återkoppling?? Helst vill man ju ha positiv kritik eller beröm??

Det underliga är att vissa bilder vet man inte hur man skall tolka själv??

Den här bilden är tagen på Mårtenstorget i den lilla akademiska bondbyn i syd. Seniorplåtis har sakta men säkert börjat tycka om alla de som jobbar i den här miljön. De är alltid vänliga och glad??

Här kommer en bild jag inte förstår?? Den är tagen med Sony a7RII och Techart LM-EA7 6.0 Auto adaptern för autofokus med Konica Hexanon 21mm f4 @ 4:

Grönsakshandel på Mårtenstorget i Lund anno 2022-07-16

Inlagt 2022-07-20 07:36 | Läst 1249 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Måste man förstå? Själv ser jag humor i kontrasten mellan övre och nedre halvan av bilden. Det räcker gott för min del. Fin bild! /JE
Svar från Bob Bovin 2022-07-20 09:59
Hej Jan Eric,
Det är en bra kommentar. Det kanske till och med är en styrka om man inte förstår bilden. Då kanske man försöker. Om man är nyfiken av sig.
Hälsa och var försiktiga i värmen
Bob
Fin och humoristisk bild. Mårtenstorget är ett kanonställe att handla på, fin stämning, trevliga säljare och fina (oftast lokalt odlade) produkter. De senaste månaderna har jag handlat bl a äpplen hos samma säljare ungefär en gång per vecka, varje gång har jag frågat "vilken sort gillar du själv?" och så har jag köpt något kilo av det som rekommenderats. Det har blivit en ny god sort varje gång (hur många äpplesorter finns det egentligen?). Extrapriserna i köpladorna kan nog inte torgarna konkurrera med men handlandet blir definitivt roligare och så blir det en gatubild ibland.
Svar från Bob Bovin 2022-07-20 12:39
Hej Bo,
Du har rätt det är en mycket bra plats att köpa god mat. Kul också att se trevliga människor som säljer.
Ha en fin sommar
Bob
En annan variant på kålhuvud.
Svar från Bob Bovin 2022-07-20 12:40
Hej Margareta,
Det är nog fotografen som har ett riktigt kålhuvud.
Ha en fin sommar
Bob
Hej. En blyg dam som gömmer sig för gatufotografen. Kanske? Hälsar NL
Svar från Bob Bovin 2022-07-20 20:01
Hej,
Nja, du får nog studera vidare på detaljer i bilden.
Ha det väl
Bob